Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων


Συνάντηση Φ. Κουβέλη με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων

E-mailΕκτύπωσηPDF
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας του κόμματος Μαρία Ρεπούση συναντήθηκαν σήμερα με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε μια εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Η Δημοκρατική Αριστερά υπερασπίζεται σταθερά την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί το σύστημα σπουδών και να γίνουν αποτελεσματικότερα τα πανεπιστήμιά μας. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να περιορίζει ή και να προσβάλλει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Διαφωνούμε απόλυτα με το σύστημα διοίκησης των πανεπιστημίων, όπως αυτό προτείνεται στο νέο σχέδιο νόμου. Επιμένουμε και θα δώσουμε τους δικούς μας αγώνες προς αυτή την κατεύθυνση, για μια διοίκηση αποτελεσματική και ισχυρή, με δημοκρατική νομιμοποίηση, η οποία θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το πανεπιστήμιο πρέπει να απαλλαγεί από το κράτος αλλά και από τους ετεροκαθορισμούς των εκπαιδευτικών επιλογών της αγοράς. Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ταγμένο στη γνώση, στη μάθηση, στη δημοκρατική διακίνηση των ιδεών, στο βάθεμα της εκπαιδευτικής μαθησιακής διαδικασίας.
Πρέπει να προωθηθεί άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος, διότι υπάρχει έλλειμμα διαλόγου του Υπουργείου Παιδείας με την πανεπιστημιακή κοινότητα, την ΠΟΣΔΕΠ και τους Πρυτάνεις. Πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος, ο οποίος θα αναδείξει τα χρήσιμα στοιχεία που μπορούν να υπηρετούν μια αποτελεσματική, δημοκρατική μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Δημοκρατική Αριστερά θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: