Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ανεχόμαστε την βια, ηδονικά..

Είναι γνωστό ότι το κίνημα των αγανακτισμένων έχει θέσει δύο όρους όχι στα κόμματα, όχι στη βια.Στη Δράμα οφείλω να ομολογήσω ότι τα κόμματα κράτησαν μια διακριτική στάση και παρόλο που μέλη κομμάτων συμμετείχαν στην πλατεία δεν θέλησαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και παρέμειναν στην αφάνεια αφήνοντας τους ανένταχτους πολίτες να διαμορφώνουν τις εξελίξεις.
Στην τελευταία όμως πορεία είχαμε την εμφάνιση αριστεριστών που δεν σεβάστηκαν τίποτε από τα παραπάνω. Πέταξαν αυγά και παγάκια σε τράπεζες και πολιτικά γραφεία ενώ διαδήλωναν με χαρακτηριστικά συνθήματα του ακροαριστερού λόγου. Δυστυχώς ελάχιστοι αντέδρασαν και οι περισσότεροι σιωπούσαν λες και φοβόταν τους 4-5 αριστεριστές που εκμεταλλευόμενοι το πλήθος δρούσαν κατά το γνωστό τρόπο. Η πλατεία αν θέλει να διαφυλάξει τη μαζικότητα και την αποτελεσματικότητά της πρέπει να αποβάλει αυτά τα άτομα είτε προέρχονται από την ακροδεξιά είτε από την ακροαριστερά. Αλλιώς ο αγώνας αλλάζει χαρακτηριστικά και μπαίνουν πια οργανωμένες πολιτικές ομάδες στο παιχνίδι που δίνουν κατευθύνσεις και αναγκάζουν το πλήθος να αποχωρήσει...
Δυστυχώς σε παρέμβασή μου να σταματήσουν οι ενέργειες αυτές κανείς δεν συμπαραστάθηκε  εμφανώς και με τη σιωπή τους δικαιολογούσαν οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια..
Χατζηγεωργίου Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: