Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Οι Υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ Δράμας

                        Χρηστίδου Θεοδώρα (Δώρα)

Είναι το πέμπτο κατά σειρά παιδί πολύτεκνης (επτά παιδιά) αγροτικής οικογένειας, που ζούσε στα Κουδούνια Δράμας, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί σήμερα. Η οικογένεια έχασε πολύ νωρίς τον πατέρα και προστάτη της και έτσι έμεινε ορφανή σε πολύ μικρή ηλικία.
Σε πολύ άσχημες οικονομικά συνθήκες όλα τα παιδιά κατάφεραν να σταδιοδρομήσουν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά, κοινωνικά και οικογενειακά. Η Δώρα απέκτησε ένα γιο εκτός γάμου, τον οποίο και ανέθρεψε και σπούδασε (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) μόνη της.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Νοσηλευτριών Κέντρου Νοσημάτων Θώρακος Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησε ως Νοσηλεύτρια αρχικά στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια σε άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας και τέλος επί πολλά χρόνια στο Αγροτικό Ιατρείο Ξηροποτάμου. Σήμερα είναι συνταξιούχος του Δημοσίου.
Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Επί σειρά πολλών ετών ήταν Γραμματέας του Συλλόγου Ιατρών, Νοσηλευτριών και Μαιών Νομού Δράμας και Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία.
Έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι για δεύτερη θητεία μέλος του Τ. Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Κουδουνίων, εκλεγμένη με την παράταξη «ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ» του νυν Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη.
Δεν ήταν ποτέ ενταγμένη σε κόμματα. Θεωρούσε ότι ο αριστερός προοδευτικός χώρος μπορεί να εκφραστεί από το ΠΑΣΟΚ.
Η ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήλθε να καλύψει το πολιτικό κενό, που για την Δώρα άφησε η μετατόπιση προς τα δεξιά του ΠΑΣΟΚ. Στη σημερινή πολύ δύσκολη για τη Χώρα και τους Πολίτες συγκυρία αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί ως ενεργό πλέον μέλος της ΔΗΜΑΡ Δράμας.
Αποδέχθηκε την πρόταση της Ν.Ε. και του Προεδρείου της Εκλογικής Επιτροπής Δράμας να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ως Υποψήφια Βουλευτής και να βοηθήσει στην προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ για μια αριστερή – προοδευτική διέξοδο από την κρίση.



Δημήτρης Αθηνάκης
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Δημήτρης Αθηνάκης γεννήθηκε το 1981 στη Δράμα, όπου ολοκλήρωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασε Κοινωνική Θεολογία στην Αθήνα, Φιλοσοφία στη Θεσσαλονίκη και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Άμστερνταμ. Σήμερα, ζει μεταξύ Δράμας και Αθήνας και εργάζεται στον χώρο του βιβλίου ως μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων αλλά και ως κριτικός λογοτεχνίας, δημοσιεύοντας κείμενα στον καθημερινό και περιοδικό τύπο (ΚαθημερινήΑυγήΔιαβάζωPoetix κ.ά.). Έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή με τον τίτλο χωρίσεμεις.
Από τα σχολικά του χρόνια, οργανώθηκε στην ΚΝΕ, ενώ αργότερα εντάχθηκε στη Νεολαία του ΣΥΝ. Με την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς, προσχώρησε στις τάξεις της. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, όπου εκλέχτηκε στο 1ο Συνέδριο του κόμματος, συμμετέχει στον Τομέα Πολιτισμού και στον Τομέα Δικαιωμάτων, ενώ έχει διατελέσει μέλος της πρώτης Γραμματείας της Νεολαίας της ΔΗΜΑΡ.
Όσα κι αν μαθαίνει από καιρού εις καιρόν επιβεβαιώνουν αδιαλείπτως την πίστη του στον άνθρωπο ως συνάνθρωπο, καθώς και την εντύπωση πως το μέλλον βρίσκεται πρώτα δίπλα μας κι ύστερα μπροστά μας. Το μόνο που μένει είναι ν’ απλώσουμε το χέρι μας ― όπως και να ’χει, πάντα κάποιος άνθρωπος θα υπάρχει.





Κατερίνα Ανδρεάδου


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 


Γεννήθηκε από αγρότες γονείς στους Σιταγρούς Δράμας το 1963. Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1981 και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ιταλία. Συνέχισε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε. Ασκεί Δικηγορία στη Δράμα από το 1994. Είναι παντρεμένη με τον Θεολόγο Βαρούδογλου, εκπαιδευτικό, και κατοικούν στο Δοξάτο Δράμας.
Ήταν πάντοτε κομματικά ανένταχτη θεωρώντας πως ανήκει στον ευρύτερο αριστερό προοδευτικό χώρο και πως οι πολιτικές της ανησυχίες και στοχεύσεις μπορούσαν να εκφρασθούν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μετά την ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, διαπίστωσε ότι ο πολιτικός λόγος του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ συνταιριάζουν με τις πολιτικές της θέσεις,  αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και με την ιδιότητα του μέλους και ως υποψήφια Βουλευτής.


Σταύρος Κουρσακλής
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Γεννήθηκε στον Καλό Αγρό Δράμας στις 17/2/1979. Έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα την Επιστήμη της Ανθρωπογεωγραφίας. Συνέχισε της σπουδές του στο Ε.Μ.Π., όπου τελείωσε με άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Χωροταξία-Πολεοδομία».
Κατοικεί στη Δράμα μαζί με τη γυναίκα του και το μικρό κοριτσάκι τους, ενώ  εργάζεται στην Καβάλα ως ιδιωτικός υπάλληλος στον χώρο της Υγείας. Παράλληλα, είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια. Συγκεκριμένα, το 1999 διατέλεσε Αντιπρόεδρος των φοιτητών στη σχολή της Ανθρωπογεωγραφίας, το 2001 Πρόεδρος του επαγγελματικού σωματείου «Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας», ενώ το 2010 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές με την ανεξάρτητη παράταξη «Μαζί για τη Δράμα».
                                                  Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
                                Βιογραφικό Σημείωμα


Κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Γεννήθηκε το 1961 στα Κουδούνια Δράμας, όπου και έζησε έως τα 18 του χρόνια. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας το 1979 και από τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1985. Ασκεί Δικηγορία στη Δράμα από το 1988 και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας επί τρεις θητείες.
Ως φοιτητής, συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Υπήρξε μέλος και στέλεχος του ΣΥΝ Δράμας και Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας από το 2003 έως το 2008, οπότε και  παραιτήθηκε κάνοντας πράξη τις απόψεις του για ανανέωση. Ως μέλος και εκπρόσωπος του Κοινωνικού Φόρουμ Δράμας, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες του. Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και εδώ και δύο χρόνια Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας.
Αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό τύπο για επίκαιρα θέματα νομικά, κοινωνικά, πολιτικά, τοπικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.
Είναι παντρεμένος με την Καλλιρρόη Παππά, λογίστρια, και έχουν μία κόρη.