Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κουρσακλής Σταύρος : Απάντηση στον κο Θωμά Μαργαρίτη


Κουρσακλής Σταύρος : Απάντηση στον κο Θωμά Μαργαρίτη

Διαβάζοντας τον τοπικό τύπο, έπεσε το μάτι μου σε ένα κείμενο του κου Θωμά Μαργαρίτη με τίτλο “Το αριστερό μόρφωμα του Κουβέλη” ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω, αν και ενδεχομένως, μια τέτοια κίνηση, τελικά, πετυχαίνει τον σκοπό του πρώην Δημάρχου. 

Να αγοράζει δηλαδή δημοσιότητα, εκφράζοντας μάλιστα αποκλειστικά αρνητικό λόγο, αλλά και να υπηρετεί πιστά τις ανάγκες των συνεταίρων της σημερινής συγκυβέρνησης και της συγκυβέρνησης που παλεύουν να στήσουν μετά τις εκλογές η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚκαι κάποια συμφέροντα.


Στον χώρο της Αριστεράς, διαχρονικά, υπήρξαν πολλοί κατήγοροι, οι οποίοι επιχειρούσαν να ξεχωρίσουν τον συνεπή από τον μη συνεπή Αριστερό. Αυτή την παθογένεια της Αριστεράς την αποδέχεται πλέον ως υπαρκτή ένα μεγάλο μέρος της ανανεωτικής κυρίως πτέρυγας.

Ωστόσο, η προσπάθεια του κου Μαργαρίτη να παίξει αντίστοιχο ρόλο κρύβει τελείως διαφορετικά κίνητρα. Είναι ξεκάθαρο πως η αγωνία του να δικαιολογήσει την λεηλάτηση των ποσοστών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τα άκρα, αποκρύπτει άλλη σκοπιμότητα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δωρίζοντας στα άκρα κάτι που ήδη έχουν χάσει, ποντάρουν πλέον μόνο στο να οικειοποιηθούν τις ψήφους μιας μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που προκρίνει μεν την ευρωπαϊκή προοπτική και την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεν εμπιστεύεται όμως για διαπραγματευτές αυτούς που έχουν ήδη αποτύχει.

Επιλέγουν να στοχοποιήσουν τη ΔΗΜ.ΑΡ., επειδή τη ΔΗΜ.ΑΡ. ξεχωρίζουν σαν κύριο εκφραστή της βασικής αυτής απαίτησης της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Ο φόβος όμως των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων θα επαληθευθεί.

Αυτό όμως που στην πραγματικότητα με ώθησε να απαντήσω, είναι η αναφορά του κου Μαργαρίτη στην κα Ρεπούση, κατηγορώντας μάλιστα ένα ολόκληρο κόμμα για τις θέσεις ενός στελέχους του.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Καλό Αγρό, όπου οι μισοί και πλέον κάτοικοί του είναι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Και δεν φοβάμαι να πω ξεκάθαρα πως οι θέσεις της κας Ρεπούση ενοχλούν τόσο εμένα όσο και τους συγχωριανούς μου. Δεν θυμάμαι το 2007, που το θέμα ήταν στην επικαιρότητα και η ΝΔ στην κυβέρνηση, τον κο Μαργαρίτη να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία.

Και εκεί ακριβώς έγγειται η διαφορά μας. Παρότι βρίσκομαι στα ψηφοδέλτια του ίδιου κόμματος με την κα Ρεπούση, ακριβώς επειδή εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, έχω το σθένος να διαχωρίζω δημόσια τη θέση μου. Τις αντίστοιχες διαφωνίες σε κόμματα σαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τις καταπίνει το τέρας της κομματικής πειθαρχίας, το οποίο ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την φαιδρή σε πολλές περιπτώσεις παρουσία εκλεγμένων βουλευτών. Και όταν ακόμη κάποιοι το παραβλέπουν και δέχονται την επίπτωση της διαγραφής, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, σαν Ολυμπιονίκες αθλητές της ρυθμικής γυμναστικής, κάνουν κωλοτούμπα, συντάσσουν δηλώσεις μετανοίας και επανέρχονται στο μαντρί.

Σε αντίθεση με κάποιους που μπορούν να αλλάζουν τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους με υπόγειες διεργασίες, ακόμη και όταν έχουν ήδη ανακοινωθεί, εγώ δεν αποτέλεσα ποτέ γρανάζι κανενός κομματικού μηχανισμού. Άλλωστε, η απουσία τέτοιων ξεπερασμένων μηχανισμών στους κόλπους της ΔΗΜ.ΑΡ. ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που δέχτηκα να συστρατευθώ στον αγώνα για την ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές της επόμενης Κυριακής μέσα από το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Δράμα.
  
Κουρσακλής Σταύρος
Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας
Δημοκρατικής Αριστεράς