Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                            ΔΡΑΜΑ 27.4.2012
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ  ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ
Με έκπληξη οι Δραμινοί διάβασαν άρθρο του πρώην Δημάρχου Δράμας και επίδοξου Βουλευτή κ. Θωμά Μαργαρίτη, με το οποίο επιδίδεται σε μία απρόκλητη και πολιτικά αήθη επίθεση στον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Κατ΄ αρχήν αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Θωμά Μαργαρίτη, που επιτέλους μετά τόσα χρόνια στο πολιτικό στερέωμα αξιώθηκε να συγγράψει το πρώτο του κατ΄ ουσία πολιτικό άρθρο, πραγματικά βαθυστόχαστο και περισπούδαστο !!!
Διαπιστώνει πως για το κατάντημα της Χώρας και την πολιτική κρίση δεν ευθύνονται οι δύο μονομάχοι του δικομματισμού, δεν ευθύνονται οι ενδεχόμενες ακρότητες στη συνδικαλιστική και πολιτική πρακτική του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τελευταία ανακάλυψαν Σαμαράς και Βενιζέλος, αλλά ο μη ξεκάθαρος πολιτικός λόγος της ΔΗΜΑΡ !!!
Κατά τον αρθρογράφο η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες, να θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Να μη θέλει τα μνημόνια και ταυτόχρονα να θέλει να παραμείνει η χώρα μας εντός ΕΕ και Ευρώ. Αυτή η πολιτική της θέση προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και εξοργίζει τον κ. Μαργαρίτη, ο οποίος προφανώς αποδέχεται άκριτα τα μνημόνια, αν και αρχικά προσπάθησε να εμφανιστεί αντιμνημονιακός.
Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς να έχει μελετήσει σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία για να κατανοεί τις θέσεις της ανανεωτικής αριστεράς περί της ανάγκης συμμετοχής της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, το οποίο δεν είναι ούτε κόλαση ούτε παράδεισος, αλλά ένα νέο πεδίο ταξικών και κοινωνικοπολιτικών αγώνων.
Τι ήταν όμως πραγματικά εκείνο που εξώθησε τον κ. Μαργαρίτη Θωμά να διακόψει προς στιγμήν τον αμείλικτο αγώνα του κατά των συνυποψηφίων του στελεχών της ΝΔ και τις όλως διόλου έξυπνες προεκλογικές του κινήσεις προς άγρα ψήφων (βλ. προεκλογικές φιέστες και αποσμητικά χώρου) και τον οδήγησε στην απρόκλητη αυτή επίθεση κατά της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη προσωπικά και μάλιστα με τέτοια αμετροέπεια;
Μήπως η αιτία είναι οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις, που δείχνουν την αναμενόμενη έτσι κι αλλιώς μεγάλη πτώση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την μεγάλη άνοδο της ΔΗΜΑΡ και στη Δράμα;
Ψυχραιμία κ. Μαργαρίτη. Ο πανικός ήταν πάντοτε κακός σύμβουλος ιδιαίτερα στην πολιτική. Αήθεις και απρόκλητες επιθέσεις και μάλιστα προς  πολιτικούς αντιπάλους, που διακρίνονται για την ευγένειά τους και το ήθος τους, αποδεδειγμένα λειτούργησαν πάντοτε ως μπούμεραγκ για όσους τις εμπνεύστηκαν και τις υλοποίησαν.

                                                                        Το Γραφείο Τύπου