Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ  ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Επίσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Δράμας πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι Βουλευτές Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρεάδου Κατερίνα και Χατζηγεωργίου Παναγιώτης, συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Ε. Δράμας  Γαλιαλίδη Θεοχάρη.
Σε πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Όθωνας Μουρμούρης εξέθεσε με μελανά χρώματα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Δράμας και ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπισή τους.
Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ Δράμας ευχαρίστησαν τον κ. Μουρμούρη για την αναλυτική ενημέρωση. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενεργό συμμετοχή και δράση της Ομοσπονδίας και τη συμβολή της στο διάλογο αρχών και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την ανάπτυξη της περιοχής και την αντιμετώπιση των συνεπειών της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει την πατρίδα μας και ιδιαίτερα την περιοχή μας.
Η Δημοκρατική Αριστερά Δράμας θεωρεί ότι ιδιαίτερα στην περιοχή μας οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μαστίζονται από την κρίση, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και θα πρέπει με κάθε θυσία να προστατευθούν και ενισχυθούν  και να αποτραπεί ο αφανισμός τους.
Στα πλαίσια λοιπόν ενός ορθολογικά και επιστημονικά σχεδιασμένου πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος ανόρθωσης της Χώρας θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για περιοχές, όπως η Δράμα, που υστερούν σε σχέση με άλλες περιοχές είτε λόγω αδιαφορίας και εγκατάλειψης από τις εφαρμοζόμενες Κυβερνητικές Πολιτικές, είτε λόγω γεωγραφικών δεδομένων.
Οφείλουμε να σχεδιάσουμε, να αξιώσουμε και να διεκδικήσουμε ένα επί μέρους συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, με σαφείς προτεραιότητες, στόχους και άμεσες λύσεις σε φλέγοντα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών (π.χ. κατάργηση της άδικης και «αντισυνταγματικής» ποινικής δίωξης των επαγγελματοβιοτεχνών σε περίπτωση μη καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών).
Η αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει μέσω και της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος τα ώριμα και δίκαια αιτήματα της ομοσπονδίας.

                                                                                                Το  Γραφείο Τύπου