Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                   Δράμα 2/1/2011
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
ΔΡΑΜΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΡΑ!!!
Οι νέες αυτοδιοικητικές Αρχές ορκίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα. Καλούνται να λειτουργήσουν μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη. Καλούνται να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα και λόγω της κρίσης προβλήματα των ΟΤΑ και των δημοτών τους με περισσότερες αρμοδιότητες και ψαλιδισμένους πόρους.
Στο Δήμο της Δράμας η νέα Δημοτική Αρχή καλλιέργησε πολλές ελπίδες και προσδοκίες. Ότι δεν θα είναι Δημοτική Αρχή του θεαθήναι, του άρτου και των θεαμάτων, αλλά και των ουσιαστικών έργων και της ανάπτυξης. Στην εποχή της κρίσης, των αυξημένων αρμοδιοτήτων και των περιορισμένων πόρων το αν έχουμε δυνατότητες ως Δήμος να πετύχουμε κάποια πράγματα που δεν κατάφερε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μένει να αποδειχθεί.
Το πλέον κρίσιμο όμως ερώτημα είναι τι μπορεί και οφείλει να πράξει από σήμερα ο Δήμος Δράμας για να ανακουφίσει όσους από τους συμπολίτες έχουν ήδη υποστεί τις ολέθριες συνέπειες της βαριάς οικονομικής κρίσης και του μνημονίου. Όσους αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης.
Η οργάνωση Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς πιστεύει ότι θα πρέπει μεταξύ των άλλων άμεσα ο Δήμος Δράμας να μπει μπροστάρης και αρωγός σε μία πανδραμινή προσπάθεια ενεργοποίησης όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών. Με στόχο να στηθεί το γρηγορότερο ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, που θα συντονίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και στο οποίο θα συμμετέχουν Αρχές και φορείς, Σύλλογοι, Κόμματα και Πολίτες. Να λειτουργήσει ένα ευρύτατο εθελοντικό δίκτυο που θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για να γίνει πράξη το σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ».
 Δέκα (10) προτάσεις της Οργάνωσης Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 Κατά την άποψή μας θα πρέπει να επιδιώξουμε μεταξύ άλλων και αφού προηγουμένως  προβούμε σε καταγραφή με αντικειμενικά κριτήρια των συνδημοτών μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα επιβίωσης, τα εξής:
1)Λειτουργία λογαριασμού χρηματικής οικονομικής ενίσχυσης για κάλυψη εκτάκτων αναγκών διαβίωσης συμπολιτών μας.
2)Λειτουργία σε επίπεδο Δήμου Δράμας ανάλογων προγραμμάτων (π.χ.ACTIONAID) οικονομικών υιοθεσιών άπορων παιδιών.
3)Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου για την πώληση σε μειωμένες τιμές ή και δωρεάν διανομή βασικών ειδών διατροφής, που θα προσφέρουν συνδημότες μας και επιχειρήσεις της Δράμας.
4)Λειτουργία Κοινωνικού Καταστήματος ρούχων & υποδημάτων, όπου θα μπορούν άποροι συνδημότες μας να προμηθευτούν σε μειωμένες τιμές ή και  δωρεάν ρούχα και παπούτσια που θα προσφέρουν συμπολίτες μας και καταστηματάρχες της πόλης.
5)Λειτουργία Κέντρου Πρωτοβάθμιας Υγείας & περίθαλψης για άπορους.
6)Λειτουργία ξενώνα για αναξιοπαθούντες, όπου θα μπορούσε κάποιος προσωρινά να εξασφαλίσει τροφή και στέγη.
7)Λειτουργία σε συνεργασία με τα εστιατόρια – ταβέρνες του Δήμου Δράμας ενός δικτύου παροχής μερίδων φαγητού για όσους στερούνται ακόμη και το καθημερινό τους φαγητό.
8)Λειτουργία περιοδικών χαριστικών παζαριών, όπου θα μπορούσε ο καθένας να προσφέρει ότι «περιττό» διαθέτει, το οποίο όμως είναι ίσως πολύ χρήσιμο για άλλους συμπολίτες μας.
9) Λειτουργία εθελοντικών δικτύων επαγγελματιών για δωρεάν παροχή υπηρεσιών ή ειδών πρώτης ανάγκης (π.χ. ιατροί, δικηγόροι, λογιστές, πρατηριούχοι, κομμωτές κλπ) που θα προσέφεραν ανιδιοτελώς υπηρεσίες και αγαθά σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
10) Λειτουργία εθελοντικού δικτύου παροχής  βοήθειας στο σπίτι για ηλικιωμένους – ανήμπορους συνδημότες μας.
Η νέα Δημοτική Αρχή αλλά και όλοι μας θα  κριθούμε για την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη μας από τη στάση και συμπεριφορά μας, τις δράσεις που οφείλουμε να αναλάβουμε άμεσα ενόψει του νέου έτους που κατά κοινή ομολογία θα είναι το χειρότερο που θα ζήσει η Ελληνική Κοινωνία τα τελευταία τριάντα χρόνια.
                                    Το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: