Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Δελτία τύπου λιγνίτες-ΝΕΟΓΑΛ-Περιφερειάρχης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                ΔΡΑΜΑ 20/01/2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοκρατική Αριστερά Δράμας καλεί όλους τους Δραμινούς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 23/01/2011 και ώρα 10:30 στο Επιμελητήριο Δράμας, με θέμα «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».
Ομιλητές: 
*   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΝΙΤΣΑΣ, Μηχανικός Περιβάλλοντος, απόφοιτος  Δ.Π.Θ. : «Επιπτώσεις από την εκμετάλλευση των λιγνιτών».
* ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος της Οργάνωσης Δράμας της Δημοκρατικής Αριστεράς: «Αειφόρος Ανάπτυξη».
*   ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ, π. Βουλευτής, Περ. Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, μέλος Π.Π.Ε. Δημοκρατικής Αριστεράς: «Προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για αειφόρο ανάπτυξη με επίκεντρο τον Άνθρωπο και με προστασία του περιβάλλοντος».
Θα χαιρετίσει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΟΜΑΤΖΟΓΛΟΥ και θα παρέμβει ο Πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΓΛΗΣ.

                                                                                             Το Γραφείο Τύπου













ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                ΔΡΑΜΑ 20/01/2011
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΟΓΑΛ
Μετά από σχετικό αίτημα της Π.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Δράμας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 19/01/2011 επίσκεψη αντιπροσωπείας στελεχών του Κόμματος στη ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε.
Σε συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και ακολούθως με τη Διοίκηση της επιχείρησης συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα που ανέκυψε με την κατ΄ αρχήν συμφωνία για σύναψη μεταξύ Σωματείου Εργαζομένων και Διοίκησης της επιχείρησης Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που προβλέπει μείωση των αποδοχών κατά ποσοστό 9%.
Κατά τις συζητήσεις τονίσθηκε πως τα δύο μέρη κατέληξαν στην άνω κατ΄  αρχήν συμφωνία λαμβάνοντας υπόψη τον σκληρότατο ανταγωνισμό που επικρατεί στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ζημιογόνων αποτελεσμάτων.
Το γεγονός αυτό μοιραία θα οδηγούσε σε απολύσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας, φαινόμενα που έως σήμερα είναι άγνωστα στην επιχείρηση, η οποία και τηρεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στον πρόσφατο Νόμο, που θέσπισε τις συμβάσεις αυτές, πολύ περισσότερο που δεν προβλέπονται σχετικές ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων.
Τονίσαμε επίσης πως δεν δικαιολογείται η σύναψη παρόμοιας σύμβασης ειδικά στη ΝΕΟΓΑΛ, που πρώτη πανελλαδικά έσπευσε να εκμεταλλευθεί το νέο νομικό πλαίσιο. Αυτό καταδεικνύουν άλλωστε οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο πανελλαδικά, όσο  και κυρίως στην τοπική Κοινωνία που στηρίζει χρόνια τώρα τη Δραμινή Βιομηχανία Γάλακτος. Η αρνητική αυτή προβολή έβλαψε τους εργαζόμενους, καθώς και το κύρος και τη φήμη της Εταιρίας και δεν θα πρέπει να υπογραφεί η σχετική τελική σύμβαση.
Είναι φανερό ότι Εργαζόμενοι και Διοίκηση θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις εξελίξεις αυτές στο στάδιο της τελικής διαβούλευσης.
Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί πως στη διαβούλευση που θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες τα δύο μέρη μπορούν και πρέπει να προσέλθουν καλόπιστα για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους Εργαζόμενους, την Επιχείρηση και κατ΄ επέκταση τη Δραμινή Κοινωνία.       Το Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                   Δράμα 20/01/2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Γραφείου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της Δημοκρατικής Αριστεράς μαζί με τον Βουλευτή του Κόμματος Γρηγόρη Ψαρριανό επισκέφθηκαν στις 18/01/2011 τον Περιφερειάρχη Αρ. Γιαννακίδη.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του (εφαρμογή Καλλικράτη και δυσλειτουργίες κατά το πρώτο στάδιο εφαρμογής μου, προγράμματα που αφορούν την Περιφέρεια, Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.λπ), καθώς επίσης και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος της περιοχής μας, όπως η δημιουργία φράχτη στον Έβρο.
Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμανε ελλείψεις και καθυστερήσεις στην μετάβαση στο νέο θεσμικό πλαίσιο και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη.
Επίσης τόνισε την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κατασκευή φράχτη στον Έβρο, που το θεωρεί μέτρο απαράδεκτο από κάθε άποψη, το οποίο συν τοις άλλοις θα αποδειχτεί αναποτελεσματικό.

                                                                                                Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: