Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου για επίσκεψη στη Δράμα 18.02.2011

  • Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 15:22

    Δελτίο τύπου για επίσκεψη στη Δράμα 18.02.2011

    Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (0 ψήφοι)
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ
    18/02/2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Συνάντηση με τον δήμαρχο Δράμας κ. Κυριάκο Χαρακίδη, πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής της ΔΗΜ. ΑΡ. Γρηγόρης Ψαριανός, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, καθώς και η υψηλή ανεργία που παρουσιάζει ο νομός, μετά από το κλείσιμο πολλών τοπικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη της γνώσης στην κατά τόπο σωστής διαχείρισης τους.
    Μετά τη συνάντηση ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε ότι έγινε μια ήταν ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο και ευχήθηκε η Δράμα να ξαναγίνει το περιφερειακό κέντρο που κάποτε υπήρξε.
    Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε από τον κόσμο της Δράμας να τον θεωρεί βουλευτή της περιοχής του και όχι άλλης περιφέρειας.
    Αναφερόμενος αναλυτικά στα γενικότερα προβλήματα της χώρας υπογράμμισε:
    Για τα ενεργειακά:
    «είμαστε η πιο καθυστερημένη χώρα στον ενεργειακό τομέα, εξαρτημένοι από τα συμφέροντα μεταπρατών λιγνίτη, πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ θα έπρεπε να έχουμε αξιοποιήσει τις ΑΠΕ, τον ήλιο, τον αέρα, την γεωθερμία»
    Για τη συμμετοχή στα κοινά:
    «έχουμε μείνει στη λογική καφενείου, κάθε πολίτης έχει υποχρέωση να συμμετέχει καθώς όλοι μας ευθυνόμαστε για τις κυβερνήσεις που εκλέξαμε και μας οδήγησαν στην καταστροφή. Πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε σαν πελάτες, για να μην παρατηρείται το φαινόμενο του κλειστού επαγγέλματος του βουλευτή και της κληρονόμησης εδρών»
    Για τα περί «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας:
    «υπάρχουν σχέδια για εκποίηση, δηλαδή λίγο αξιοποίηση λίγο πώληση, ενώ θα πρέπει να βρούμε τρόπους για αξιοποίησή της σε συνεργασία με ιδιώτες, ακόμα και με ξένους, όπως για παράδειγμα η περίπτωση της διακοπής λειτουργίας του χιονοδρομικού του Φαλακρού, υπό τον όρο ο στόχος να είναι το δημόσιο συμφέρον,.
    Τέλος χαρακτήρισε τουλάχιστον άστοχη τη δήλωση του πρωθυπουργού για νόμο που απαγορεύει την πώληση της Ελλάδας και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να χρειάζεται να γίνει νόμος του κράτους κάτι αυτονόητο, που υπάρχει στις συνειδήσεις μας.
    Σήμερα το βράδυ ο Γρηγόρης Ψαριανός θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς στη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: