Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κοίτα ποιος μιλάει

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Κοίτα ποιος μιλάει

 Του Σταύρου Θεοδωράκη, protagon.gr, 15.2.11
Για ποια δημόσια περιουσία μιλάμε; Για την καταπατημένη; 4 στα 10 περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου είναι καταπατημένα (στοιχεία του ΙΣΤΑΜΕ). Καταπατημένα από έλληνες πατριώτες βεβαίως (επιχειρηματίες, τσιφλικάδες αλλά και διάφορους ψιλικατζήδες της αυθαιρεσίας). Γιατί είναι προτιμότερο να είναι καταπατημένος ο αιγιαλός της Αττικής από τις αυθαίρετες περιφράξεις κάποιων λεφτάδων και να μην τον νοικιάσουμε σε τουριστικές επιχειρήσεις; Άκουσα ένα γνωστό τηλεορασάκια να ωρύεται ότι αν είναι να πουλήσουμε περιουσία να την πουλήσουμε μόνο σε Έλληνες. Για να μην μιλήσουμε για τα περίφημα Ολυμπιακά Ακίνητα τα οποία ή ρημάζουν ή τα λυμαίνονται κάποιοι ημέτεροι. Ή είναι πιο ανθρώπινο να κόβουμε τις συντάξεις στους συνταξιούχους από το να αξιοποιήσουμε χτίζοντας ένα μέρος του Ελληνικού. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί. Την επόμενη φορά που θα φωνάξουμε εναντίον των τροϊκανών ας κοιτάξουμε δίπλα μας. Αν τα ίδια λέει και ο συρφετός που μας έφερε ως εδώ, τότε κάποιο λάθος έχουμε κάνει.
Και ξαφνικά η χώρα γέμισε τσαμπουκάδες. «Να τους πετάξουμε έξω». «Να μας στείλουν πολιτισμένους, αυτοί είναι αλήτες». «Είναι χούλιγκανς».  «Όχι στο ξεπούλημα». «Όχι στους νταβατζήδες». «Όχι στα υπερατλαντικά αφεντικά». (προσοχή: τα υπερατλαντικά μας ενοχλούν, τα άλλα δεν μας νοιάζουν). Στο περίπτερο στην Αλεξάνδρας και Κηφισίας γωνία, έβλεπα τις εφημερίδες μαζί με δυο πιτσιρικάδες με σκέιμπορτ . «Σιγά αγόρια μην σκίσετε το καλτσόν», σχολίασαν φεύγοντας. Δεν είμαι σίγουρος ότι το είπαν για τα πολιτικά πρωτοσέλιδα. Άλλωστε στα μανταλάκια ήταν μαζί κρεμασμένες οι μαγκιές των αθλητικών και οι μαγκιές των πολιτικών.

Είναι παράξενο που μας ενώνουν οι «ξένοι» σε αυτή την χώρα. Οι μισοί Έλληνες έχουν πιαστεί στα χέρια με τους άλλους μισούς.
«Εσείς τα φάγατε».
- «Όχι εσείς τα φάγατε».
«Ανίκανοι»!
– «Λαμόγια»!
«Πουλημένοι»!
- «Ξοφλημένοι»!

Και εκεί που λες «τώρα θα σφαχτούν» εμφανίζεται ένας «ξένος» και όλοι αφήνουν τον καυγά και τον κυνηγούν. Όπως οι χούλιγκανς στα γήπεδα. Μαλώνουν μέχρι να εμφανιστούν οι «μπάτσοι». Μετά ενώνονται και τους κυνηγούν όλοι μαζί. Η ελπίδα βέβαια των περισσοτέρων είναι ότι δείχνοντας τους «ξένους» θα ξεχαστούν οι δικές τους ευθύνες για τις μέρες που περνάμε. «Εμείς μαζί τα φάγαμε, εσείς τι ανακατεύεστε», είναι σαν να τους ακούω να φωνάζουν. Βρίζοντας άλλωστε τους «ξένους», ξεχνάς τους ντόπιους και σταματάς να ρωτάς: Θα μπουν οι κλέφτες φυλακή; Θα την πληρώσει κανείς για τις τρύπες στην οικονομία. Θα συνεχίσουν οι τσέπες ορισμένων να είναι ξεχειλισμένες και ορισμένων άλλων άδειες; Θα διατηρηθούν τα προνόμια των εκλεκτών του πολιτικού συστήματος, στις ΔΕΚΟ και αλλαχού; Αλλά σας είπα αυτά είναι «παλιά ερωτήματα». Τώρα αυτό που προέχει για πράσινους, γαλάζιους, κόκκινους, ροζ, μαύρους είναι ο πατριωτικός αγώνας εναντίον των «ξένων».
Η Νέα Δημοκρατία εγγράφως έχει υποστηρίξει ότι η αξιοποίηση της εθνικής υπηρεσίας θα μας εξασφαλίσει 50 δις. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εκπονούν σχέδια για την ανεύρεση των 50 δις… Γιατί λοιπόν μας ενόχλησαν οι «ξένοι»; Και μετά είναι και το άλλο. Για ποια δημόσια περιουσία μιλάμε; Για την καταπατημένη; 4 στα 10 περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου είναι καταπατημένα (στοιχεία του ΙΣΤΑΜΕ). Καταπατημένα από έλληνες πατριώτες βεβαίως (επιχειρηματίες, τσιφλικάδες αλλά και διάφορους ψιλικατζήδες της αυθαιρεσίας). Γιατί είναι προτιμότερο να είναι καταπατημένος ο αιγιαλός της Αττικής από τις αυθαίρετες περιφράξεις κάποιων λεφτάδων και να μην τον νοικιάσουμε σε τουριστικές επιχειρήσεις; Άκουσα ένα γνωστό τηλεορασάκια να ωρύεται ότι αν είναι να πουλήσουμε περιουσία να την πουλήσουμε μόνο σε Έλληνες. Για να μην μιλήσουμε για τα περίφημα Ολυμπιακά Ακίνητα τα οποία ή ρημάζουν ή τα λυμαίνονται κάποιοι ημέτεροι. Ή είναι πιο ανθρώπινο να κόβουμε τις συντάξεις στους συνταξιούχους από το να αξιοποιήσουμε χτίζοντας ένα μέρος του Ελληνικού. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί. Την επόμενη φορά που θα φωνάξουμε εναντίον των τροϊκανών ας κοιτάξουμε δίπλα μας. Αν τα ίδια λέει και ο συρφετός που μας έφερε ως εδώ, τότε κάποιο λάθος έχουμε κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: