Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΔΡΑΜΙΝΟΥΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΔΡΑΜΙΝΟΥΣ

Eπείγει  μια άλλου τύπου ανάπτυξη  στην περιοχή μας
    
Φίλη/ε Δραμινή/έ,
      Η επόμενη πενταετία θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
      Eπείγει μια άλλου τύπου ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ειδικότερα:
·          Επείγει να αξιοποιήσουμε στην περιοχή μας όλα τα προγράμματα και τους πόρους, ευρωπαϊκούς ή κρατικούς, για να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα  μέσω των χρηματοδοτούμενων  προγραμμάτων (Ε.Ε.-ΕΣΠΑ)
·          Επείγει, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ο σχεδιασμός και η συνεργασία σε 12μηνη βάση, όλων των δήμων της Δράμας, με ανάδειξη για  κάθε περιφερειακό δήμο της ιδιαιτερότητάς του  (π.χ. Δράμα-Ονειρούπολη, Παρανέστι-αγώνες βουνού).
·          Επείγει η  ολοκλήρωση της σημαντικής μεταρρύθμισης της Διοίκησης (Καλλικράτης) με την μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην αιρετή περιφέρεια.

          Η νέα αυτοδιοικητική παράταξη «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον Βασίλη Τραϊφόρο, στελεχώνεται με νέους και  άφθαρτους ανθρώπους. Επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων  αλλά και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της Δράμας, ώστε με όραμα, γνώση και σχεδιασμό να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και να βρει η Περιφέρειά μας τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη των Περιφερειών.
      Καλούμαστε να δώσουμε μια ευκαιρία και ελπίδα στον τόπο μας για μια καλύτερη πορεία. Να αλλάξουμε συσχετισμούς, πρόσωπα και κατεστημένες αντιλήψεις, να βρούμε θετική διέξοδο από την κρίση και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη, με όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία,  με ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους. 
      Αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές, θεωρώντας ότι η ενεργός συμμετοχή συνιστά για έναν πολίτη στάση ζωής. Με τη θεώρηση αυτή δραστηριοποιήθηκα συνδικαλιστικά και διετέλεσα επί δύο θητείες μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας. Υπήρξα μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και αργότερα ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ Δράμας..
      Στον αγώνα μας αυτό εγώ προσωπικά, οι συνυποψήφιοί μου και όσοι στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια σε προσκαλούμε να μας στηρίξεις. Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε την ψήφο Σου και τη στήριξή Σου. Είναι γνωστό ότι σε σχέση με άλλες παρατάξεις δεν διαθέτουμε ιδιαίτερα μέσα και πόρους.  Δύναμή μας είσαι εσύ, ο σκεπτόμενος Πολίτης της Δράμας, ο Πολίτης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

                                                                    Κώστας Αβραμίδης
                                                Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Δράμας