Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Δεν μας τα λέτε καλά του Χρήστου Χατζηγεωργίου

Ο απλός κόσμος σιχαίνεται πλέον την  πολιτική και τους πολιτικούς. Τους θεωρεί όλους εκ των προτέρων ψεύτες, καριερίστες, ανθρώπους που ή έχουν ως στόχο να πλουτίσουν άμεσα ή έμμεσα από την πολιτική ή έχουν ως στόχο την ευδαιμονία μέσω της πολιτικής ανέλιξης και της συμμετοχής τους στην εξουσία. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αγνοί, αυθεντικοί άνθρωποι που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική αλλά ότι μετά τις πρώτες εμπειρίες αντιλαμβάνονται πως για να σε ακούσει ο πολίτης πρέπει να κάνεις κι εσύ τους συμβιβασμούς σου, και αν θέλεις να σε στηρίξει πρέπει να υποσχεθείς και αν θέλεις και να εκλεγείς πρέπει να προσχωρήσεις σε κόμματα εξουσίας και να βάλεις πολύ νερό στο κρασί σου....
Θα αναφερθώ σε τρία παραδείγματα:
Α) Δεν μας πονά τόσο πως 1000 περίπου εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα αλλά μας πονά πολύ που έστω και ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να μπει έστω και σε καθεστώς κινητικότητας.....Οι αντιδράσεις της κοινωνίας, των συνδικαλιστικών φορέων, των κομμάτων μηδενός εξαιρουμένου και  βεβαίως των μίντια για το δεύτερο είναι σαφώς όχι μόνο εντονότερες αλλά κρίνονται και ως λόγος πτώσης της κυβέρνησης.
Β) Δεν μας πονά τόσο ότι χιλιάδες ενοικιαστές χάνουν κάθε μέρα το σπίτι τους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το νοίκι τους αλλά μας πονά πολύ μήπως κάποιος που μπήκε στη λογική του συστήματος και δανείστηκε τα χίλια μύρια και απέκτησε τη μεζονέτα των 240 τμ χάσει αυτός το σπίτι του.
Γ) Δεν μας πονά ο μικρός μανάβης, ο ψιλικατζής, ο κρεοπώλης που συνθλίβεται εδώ και χρόνια από τα σουπερμάρκετ αλλά μας πονά και μάλιστα πολύ ο δικηγόρος της πόλης μας που θα συνθλιβεί από τις εταιρείες που θα ανοίξουν μεγαλοδικηγόροι της Αθήνας.

Πολλά παραδείγματα ακόμη θα ήθελα να σας παραθέσω για τις μεγάλες εταιρείες που συστήνουν καρτέλ και κανονίζουν τις τιμές, για τα ολιγοπώλια της βενζίνης που κερδοσκοπούν από το λαθρεμπόριο καυσίμων, για υπερτυμολογήσεις και υποτιμολογήσεις που χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες, για τις οφ σορ εταιρείες που κανείς δεν έχει καταλάβει τι σκατά είναι και που εμφανίζονται συνεχώς μπροστά μας, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που εξαϋλώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, για τη μαύρη εργασία που είναι απόλυτα ανεκτή, για τη φοροδιαφυγή συγκεκριμένων ομάδων που δεν αγγίζεται ποτέ...
Το πελατειακό κράτος είναι ΕΔΩ και αντιστέκεται, οι αδύναμοι της κοινωνίας δεν έχουν φωνή και εξαθλιώνονται και οι συντεχνίες είναι ΕΔΩ και αγωνίζονται να κρατήσουν κάθε προνόμιο που τους είχε παραχωρηθεί. 
Κανένα κόμμα, καμία πολιτική κίνηση δεν έχει μπει στη λογική του δημόσιου συμφέροντος. Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα πιο χαμηλά ένστικτα των πιο απαίδευτων Ελλήνων επικαλούμενη το ξύλο και την τιμωρία και μετά τι;......Ο Σύριζα υπόσχεται τα πάντα σε όλους επικαλούμενος την επιστροφή στην εποχή της αφθονίας........Το ΚΚΕ ενώ λειτουργεί ως ο χειρότερος καπιταλιστής στις δικές του εταιρείες καλεί τους εργαζομένους σε επαγρύπνηση, οι Οικολόγοι χαμένοι στο πουθενά, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνοι για την κατάντια μας προσπαθούν τάχα να αυτοακυρώσουν τις προηγούμενες πολιτικές τους στηριζόμενοι από τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της χώρας, ευθυγραμμιζόμενες  πλήρως με αποτυχημένες πολιτικές και αυταρχικές ενέργειες και η ΔΗΜΑΡ σαν την κοπέλα που θέλει να πάει με άντρα αλλά και ταυτόχρονα να διατηρήσει την παρθενιά της.......
Αδιέξοδο;
Πιθανόν!!!!!!!!!!!
Εμείς θα αποφασίσουμε ποτέ θα δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη;
Αν τον δούμε ίσως η διέξοδος είναι κοντά, αν σαν το Νάρκισσο συνεχίζουμε να μη βλέπουμε τη δεινή κατάσταση που βρισκόμαστε και περιμένουμε πότε από την Τράπεζα της Ανατολής, πότε από την Ρωσία, πότε από την Αμερική φρέσκο χρήμα για να συνεχίσουμε μια ζωή στην εύφορη κοιλάδα της απραξίας τότε είναι όχι μόνο μακριά αλλά συνεχίζουμε να ζούμε σε μια άλλη διάσταση........εικονική.
Να σας πω ένα παράδειγμα που αγγίζει το χωριό που ζω. Το σχολείο συγχωνεύτηκε με το σχολείο διπλανού χωριού πολύ μεγαλύτερου. Μερικοί κάτοικοι ακόμη διαμαρτύρονται για την ηττοπάθεια των γονιών που συμφώνησαν και γιατί το θεωρούν πρόβλημα. Αν συνέχιζε το σχολείο θα είχε το πολύ 40 με 50 μαθητές και καθώς ήταν διεδρικό θα είχε περί τους 25 μαθητές το πολύ, δηλαδή 8 περίπου μαθητές ανά τάξη. Το τοπικιστικό συμφέρον λέει να παραμείνει το σχολείο στο χωριό, το δημόσιο συμφέρον όμως λέει το σχολείο να συγχωνευτεί, να εξοικονομηθούν θέσεις εργασίας, λειτουργικά έξοδα και ταυτόχρονα τα παιδιά να πηγαίνουν σε ένα σχολείο που θα μπορεί να καλύψει πλήρως τις υλικοτεχνικές υποδομές, τη θέρμανση, τις παιδαγωγικές συνθήκες και τις υποδομές που κρίνονται απαραίτητες.
Δεν θα πω όπως οι ξερόλες λένε, ξυπνήστε Έλληνες νομίζοντας ότι κατέχουν την αλήθεια και ότι οι υπόλοιποι κοιμόμαστε, ούτε επαναστατήστε Έλληνες όπως καλούν πολλοί χωρίς σκοπό και όραμα επειδή το μόνο που τους συγκινεί είναι οι κινηματικές διαδικασίες και ας βρέξει ότι κατεβάσει. Απλά  σας καλώ κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι αυτή την περίοδο σε σκέψη, περισυλλογή, ρεαλισμό, πραγματισμό, σωφροσύνη, υπευθυνότητα και ταυτόχρονα σε υγιή επιχειρηματικότητα, σε περιβαλλοντική εγρήγορση, σε μεταρρυθμιστικό ριζοσπαστισμό, σε συνένωση ανθρώπων, πολιτών , ομάδων που μπορούν ίσως να σχηματίσουν όχι το δημοκρατικό τόξο που σαφώς και είναι αναγκαίο αλλά το μέτωπο της λογικής και του δημοσίου συμφέροντος μέσα στο πλαίσιο μια Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αποπέμψει το γραφειοκρατικό και τεχνοκρατικό της χαρακτήρα και θα απολαμβάνει της δημοκρατικής νομιμοποίησης των λαών της.
Όλα αυτά μέσα από αγώνες και αντιπαράθεση απόψεων σε ένα δημοκρατικό και ελεύθερο περιβάλλον..που μπορούν να το εγγυηθούν και να μας το επιτρέψουν μόνο οι δημοκρατικές εξελίξεις και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
Κοντολογής σκούρα τα πράγματα!!!!!! Αφού κανείς δεν μας εγγυάται όλα τα παραπάνω και αφού ακόμη και τώρα, τώρα , τώρα  φωνάζουν κάποιοι  ότι η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73 τελείως ανιστόρητοι και αφιονίζουν τους νέους ανθρώπους που θέλουν δικαιοσύνη, ελευθερία και δικαίωμα στο να χτίσουν κι αυτοί........