Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

βοήθεια στο σπίτι...


Θέμα: Μέχρι 20 Μαΐου οι αιτήσεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Οι κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Δράμας που θέλουν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» της Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης δηλαδή το γνωστό "Βοήθεια στο Σπίτι" μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι 20 Μαΐου προκειμένου να εξεταστούν οι προϋποθέσεις ένταξης τους στο Πρόγραμμα από την παραπάνω εταιρία.
Στους ωφελούμενους θα προσφέρονται κατ οίκον υπηρεσίες φροντίδας για τα συγγενικά τους πρόσωπα (δηλαδή τους εξυπηρετούμενους) από τις δομές «Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας».
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένα άτομα και ΑμΕΑ και εντάσσεται μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013 στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Δικαίωμα συμμετοχής – αίτησης στο Πρόγραμμα έχουν:
1. Άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και διαθέτουν κάρτα ανεργίας.
2. Άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν τακτικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ.
3. Εργαζόμενοι οι οποίοι απειλούνται να χάσουν την εργασία τους (stage κτλ).
4. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ οι οποίοι έχουν εισόδημα έως 5000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 (δηλ. εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2009 έως 31.12.2009) και έχουν στην οικογένεια τους ηλικιωμένα άτομα ή ΑΜΕΑ (γονείς ή λοιπούς συγγενείς) που έχουν ανάγκη βοήθειας και φροντίδας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο 2521027928.

Δεν υπάρχουν σχόλια: