Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ευρώ και τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική επιλογή. Κατά συνέπεια πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Η κρίση του ευρώ επιβάλλει μια συνολική λύση για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη η ουσιαστική ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην κατεύθυνση της άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου, της εκτύπωσης ευρώ, της συγκρότησης μηχανισμού κοινής αντιμετώπισης μέρους του χρέους των κρατών μελών.
Κάθε καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων θα επιτείνει την κρίση και θα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για τη συνολική πορεία και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον προϋπολογισμό και τις εξελίξεις στην οικονομία

Όταν για τέταρτη συνεχή χρονιά θα συνεχιστεί η ύφεση, το κυνήγι της εμφάνισης πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2012 προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην κοινωνία, δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ θα βαδίσει και πάλι στην πεπατημένη του εικονικού προϋπολογισμού αλλά και της σταθερής κατεύθυνσης περαιτέρω συμπίεσης των συνήθων υποζυγίων.
Τούτες τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των αδύναμων στρωμάτων για την ανάσχεση της ανεργίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: