Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αχ Αντώνη, η αποκάλυψη.


ΤΡΊΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Αχ Αντώνη, η αποκάλυψη.


Του Νόπα Κατραμήδη, Θεσσαλονίκη, 28.11.11
Τα λεγόμενα “κόμματα εξουσίας” (1) ΝΟΥ.ΔΟΥ και ΠΑΣΟΚ, που καταξέσκισαν το δημόσιο τα 37 χρόνια της μεταπολίτευσης 1974-2011, κατέληξαν το “σωτήριο έτος 2011”, σε κυβέρνηση “συνδιάσωσης” της χώρας, αφού προηγούμενα την χρεοκόπησαν. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, που λέμε!!! Αν δεν ξέρουν να την ξεχρεώσουν αυτοί που τη χρεοκόπησαν, τότε ποιος ξέρει ;
Αφού φάγανε τα χρόνια λέγοντας μας, ότι ο καθένας παραλάμβανε καμμένη γη, από τον άλλο, μάλλον είχαν δίκιο και οι δύο, αλλιώς πως θα φτάναμε εδώ ; Παίξανε και το αν ήταν απασφαλισμένη η “χειροβομβίδα” ελλείμματος χρέους, που παρέλαβε ο Γιώργος, ή η απασφάλιση έγινε στα χέρια του, καθώς και το ότι ο Γιώργος είναι υπάκουος, ενώ ο Αντώνης τσαμπουκάς και διαπραγματεύεται, για να καταλήξουμε “ελέω Μέρκελ” στην “κωλοτούμπα του Αντώνη”(2) και με τους δυο υπάκοους.
Γυμνός λοιπόν ο Αντώνης σε κατάσταση παραφροσύνης φώναζε.

"Ενα φύλλο συκής (3) ρε παιδιά, τι θα πω στο λαό μου ;'' Το πρόβλημα που έχουν όλοι οι επίδοξοι “σωτήρες” των λαών.
“Θα δηλώσω ότι ο λόγος μου είναι συμβόλαιο, την κωλοτούμπα την έκανα, αλλά γράμμα δε στέλνω”. Σκληρή η Μέρκελ έλεγε “όχι στο τσογλάνι που ανήκει και στο συντηρητικό Ευρωπαϊκο λαϊκό κόμμα, προς παραδειγματισμό, θα υπογράψει”.
Φύγαν διαπραγματευτές στην Ευρώπη, Δήμας και Μαριέττα και γύρισαν με το μαντάτο, ότι η Μέρκελ δίνει στον Αντώνη, το μισό φύλλο συκής. (4)
Θα γράψει το γράμμα, αλλά θα τον αφήσει να πει και κάτι, έτσι για τη λαϊκή κατανάλωση. Έξαλλος ο Αντώνης διερωτάται. “Αυτή η σκρόφα δεν καταλαβαίνει ότι στην Ελλάδα, η πολιτική γίνεται, με το άλλα λες και άλλα κάνεις, θα με καταστρέψει, δεν θα γίνω ποτέ “Σωτήρας”.(5)Εννοεί όπως ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης, της πυρκαγιάς δηλαδή.
Αχ καημένε Αντώνη, σε συμπονώ, αλλά δε σου φταίει η Μέρκελ, “το κεφάλι το ξερό σου φταίει”. Γιατί νόμιζες ότι η πολιτική γίνεται με κορώνες, με το Μιχελάκη, το Χρύσανθο και το Φαϊλο, με εθνοκεντρισμούς και λαϊκισμούς, έξω από συσχετισμούς δυνάμεων, και την πραγματικότητα και όχι με ρεαλιστικό σχέδιο διάσωσης της χώρας.
Αγνόησες ότι οι ευρωπαϊκές πρεσβείες συγκέντρωναν τις πληροφορίες για το τι κάνεις, και ήξεραν ότι από τη μια, ψήφιζες νομοσχέδια στη βουλή και από την άλλη άφηνες το Θύμιο στα ταξί, να κλείνει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, την περίοδο τουριστικής αιχμής, την ΔΑΚΕ να καταλαμβάνει υπουργεία ή να κάνει λευκές απεργίες στο δημόσιο.
Ποτέ δεν ξεχώρισες δίκαια αιτήματα να στηρίξεις, από άδικα ή ανέφικτα, πόνταρες στη φθορά που θα σε έφερνε καβάλα στο κύμα του λαϊκισμού, στην εξουσία.
Δεν κατάλαβες ότι είχε τελειώσει το χιλιοπαιγμένο παιχνίδι της δημαγωγικής αντιπολίτευσης και του δικομματισμού, και όταν διάβαζες τις δημοσκοπήσεις, χαιρόσουν που έτρωγες το ΠΑΣΟΚ, αλλά σου διέφευγε ότι η πλειοψηφία ήταν με τον “κανένα” και τα μικρά κόμματα. Δήλωνες από τη Θεσσαλονίκη με περισσή έπαρση, ότι και αν δεν πάρεις αυτοδυναμία, θα μας πήγαινες από εκλογές σε εκλογές, μέχρι να σε βγάλουμε αυτοδύναμο με το ζόρι.
Δεν έκανες καμία αυτοκριτική για την ευθύνη του κόμματος σου, για το ρουσφετολογικό, πελατειακό κράτος, στο έλλειμμα και στο χρέος κάλυψες τον Καραμανλή, γιατί σου έδωσε τους ψήφους να φας τη Ντόρα. Ακόμη και τη σωστή εκτίμηση που είχες, ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος και έφερνε ύφεση, τη διάβρωνες, μη εντοπίζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα ανέβαζαν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, έναντι των δανειστών.
Έπαιξες το παιχνίδι ότι, έχεις τις λύσεις και ανήγαγες σε πανάκεια τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, που ως δια μαγείας θα έλυναν το ζήτημα της ανάκαμψης. Αντώνη δε σου βγήκε το σενάριο, να τα ψηφίσει όλα το ΠΑΣΟΚ, να πάρει αυτό την λαϊκή αγανάκτηση και εσύ τους ψήφους και μετά να μας πεις, τώρα που μας έδεσε το ΠΑΣΟΚ με διεθνείς συμβάσεις, δεν μπορούμε να λυθούμε.
Θα μου πεις, και τι κόπτεσαι εσύ για το ΠΑΣΟΚ. Όχι Αντώνη δεν κόπτομαι για το ΠΑΣΟΚ, απλώς εσύ νόμιζες ότι η ώρα της αλήθειας ήρθε μόνο για το ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε έλθει και για σένα.
Για τη χώρα κόπτομαι, αυτή που ακόμη και την πιο κρίσιμη στιγμή της, τηn πατριδοκαπηλεύτηκες. Είναι βλέπεις το χούι σου.
Τώρα πια έχεις μόνο ένα δρόμο, αν τον μπορείς, προσγειώσου στην πραγματικότητα.”Είδωμεν”.
Δέξου τα συλλυπητήρια μου για το αποτυχέν σενάριο.
Λεξικό
(1) “Κόμματα εξουσίας”. Εννοούν κόμματα νομής της εξουσίας, μόνο αυτά μπορούν να αρπάζουν την εξουσία και να την διανέμουν στις στελεχάρες τους, στους κολλητούς και σε ένα κομμάτι των ψηφοφόρων τους. Λαφυραγωγούν το δημόσιο κανονικά, μοιράζουν δουλειές στους οικονομικούς τους χορηγούς και τα ΜΜΕ και μίζες στους εαυτούς τους και το κόμμα τους για την αναπαραγωγή του είδους “κόμμα εξουσίας”, για να μην το χάσουμε. Μετά από τέτοια ασύδοτα πάρτι, η χώρα πτωχεύει. Τότε αναλαμβάνουν να τη σώσουν και το λογαριασμό τον στέλνουν στους έντιμους πολίτες. Ποτέ σε αυτούς που τα “πιάσανε” κανονικά. Υπάρχει ένας κανόνας, το απαιτεί η δικομματική εναλλαγή. Ποτέ δεν καταγγέλλεις τους χορηγούς του άλλου, απλώς τους κληρονομείς ως έπαθλο, και τους χρησιμοποιείς.
(2) “Η κωλοτούμπα του Αντώνη”. Από άκρατος αντιμνημονιακός, που συναγωνιζόσουν το ΚΚΕ, λες ναι σε όλα, ναι στο μνημόνιο, ναι στη συγκυβέρνηση, ναι στη δανειακή σύμβαση, ναι στους εφαρμοστικούς νόμους, ναι στη Μέρκελ και έπονται ναι, ουκ εστίν αριθμός. Άλλωστε τον ορίζει η Μέρκελ.
(3) “Φύλλο συκής”, εύκολο. Το ξέρουμε όλοι, είσαι γυμνός και νομίζεις ότι δεν είσαι, επειδή καλύπτεται το απόκρυφο σημείο.
(4) “Μισό φύλλο συκής”, δύσκολο. Ανακάλυψη της Μέρκελ, που απεδέχθη ο Αντώνης. Σου φαίνεται και το πουλί και νομίζεις ότι δε σου φαίνεται.
(5) “Σωτήρας”. Το ελληνικότερον του Μεσσία. Μεσσιανισμός, η θεωρία που υπηρέτησαν όλες οι θρησκευτικές κάστες και οι δυναστείες, για την διαιώνιση τους. Ετοιμάζουν τους αρχηγούς από μικρούς ποικιλοτρόπως, μετέχουν σ’αυτό, νταντάδες, δάσκαλοι, επιστήμονες, θυμιατά εκκλησιών, πολιτικά εξαπτέρυγα, δήθεν σοφοί μάγοι, εθιμοτυπίες κλπ, για να έλθει “ο σώσων κύριε τον λαόν σου”. Ο μεσσιανισμός προσδίδει υπερφυσικές δυνάμεις στον ηγέτη. Στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, τη δουλειά την κάνουν τα οικονομικά συμφέροντα, μέσω της επικοινωνίας και των MEDIA. Στην Ελλάδα, όπως σε όλα τα πράγματα, και ο Μεσσιανισμός παίζεται σαν καλικατούρα.
Ο Αντώνης έλκεται από το Μεσσιανισμό, χρησιμοποιεί καλά το εγώ, εγώ ετούτο, εγώ το άλλο, έχει ύφος, έχει ιστορία – Πηνελόπη Δέλτα, έχει Χάρβαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: