Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ

Οι σχεδιαζόμενες σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας της κοινής γνώμης. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην προβλεπόμενη ώρα τους και όχι τώρα, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα. Ποια ανάγκη τις επέβαλε; Αυτό είναι το ερώτημα της κοινωνίας

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και την κοινωνία σε διλήμματα, τα οποία δεν υπηρετούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος. Είναι ανάγκη η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Είναι η καθαρή και έντιμη λύση, προκειμένου κυριαρχικά ο ελληνικά λαός να αποφασίσει πώς θέλει τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών. Να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, επίσης κυριαρχικά, ποια είναι εκείνη η πολιτική που μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πολύμορφης κρίσης.

Δήλωση του υπεύθυνου για την οικονομική πολιτική της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτρη Χατζησωκράτη, σχετικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος

Ο ελληνικός λαός δεν θα παρακολουθήσει το πρωθυπουργικό ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΥ
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την οικονομική πολιτική, μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ για τον Τουρισμό και Ανάπτυξη σχετικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος υπογράμμισε:
Περισσότερα...

Δήλωση Θ. Μαργαρίτη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Εκτ. Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σε παρέμβαση του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA (πρωινή εκπομπή Δ. Καμπουράκη - Γ. Οικονομέα) αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις τόνισε:
«Αν παραφράσουμε τον τίτλο της ταινίας του Μ. Μονιτσέλι «Ο κλέψας του κλέψαντος», αυτές τις μέρες ζούμε το «Ο ανεύθυνος του ανεύθυνου...».
Περισσότερα...

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα

Ας εγκαταληφθούν οι ψευδώνυμες επιλογές και ας προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Είναι η πιο έντιμη λύση έτσι όπως είναι η κατάσταση.
Το δημοψήφισμα είναι μια αρνητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δεν παρατίθενται όλα τα ερωτήματα. Το ερώτημα ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση συναρτάται με όλα τα ζητήματα που είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα. Με βάση και το Σύνταγμα τίθεται το ζήτημα αν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: