Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί οδηγό για τους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τιμηθεί ο αγώνας της γενιάς του Πολυτεχνείου, είναι η ανάπτυξη του μαζικού κινήματος. Μέσα από τους μαζικούς, δημοκρατικούς και ειρηνικούς αγώνες μπορούν να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί σε προοδευτική κατεύθυνση, για την προκοπή του τόπου, με πρωταγωνιστές του πολίτες.
Οι νεότερες γενιές ας διδαχτούν από τα οράματα των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα και ας αγωνιστούν για να κάνουν πράξη όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενες γενιές.

Ευρεία σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελεχών της Β! Αθήνας για την καλύτερη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος ευρεία σύσκεψη στελεχών, εκλεγμένων Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς των Δήμων της Β Αθήνας με στόχο τη γνωριμία, την ενημέρωση για τις απόψεις της ΔΗΜΑΡ για τον τρόπο δράσης και παρέμβασής μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη συνεργασία μας.
Στο επίπεδο της ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τις αποφάσεις της Πολιτικής Επιτροπής της Β Αθήνας σχετικά με τους στόχους που βάζει η ΔΗΜΑΡ για την αυτοδιοίκηση στους Δήμους της Β Αθήνας έγινε εισήγηση από τη Σοφία Ανδριοπούλου.
Εκ μέρους του Τμήματος Αυτοδιοίκησης έγινε ενημέρωση για το συνέδριο της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ από τον υπεύθυνο Αντρέα Νεφελούδη.
Περισσότερα...

Δήλωση του Νίκου Τσούκαλη, με αφορμή την αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών

NIKOS TSOUKALISΗ πρόσφατη σοκαριστική αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών, κατέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο, όχι μόνο τις άθλιες συνθήκες κράτησης στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας,  αλλά και την παντελή απουσία των στοιχειωδέστερων μέτρων προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς ενόψει της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης

Η νέα κυβέρνηση, συμψηφιστική ρύθμιση στο πλαίσιο ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος, βρίσκεται μπροστά στην ευθύνη να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων που δεινοπαθούν, να ανασχέσει την καλπάζουσα ανεργία, να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία, να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: