Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μας ενημέρωσε για την πρότασή της αναφορικά με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Εμείς από την πλευρά μας επιφυλαχθήκαμε και ζητήσαμε τον αναγκαίο χρόνο για να διατυπώσουμε σχόλια και παρατηρήσεις. 
Αντ’ αυτού ενημερωθήκαμε κι εμείς όπως και εσείς για τη σημερινή συνέντευξη τύπου ανακοίνωσης του σχεδίου ΑΘΗΝΑ.

Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στην φάση τελικής επεξεργασίας μιας ουσιαστικής πρότασης αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων επιστημολογικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Στον κορμό της πρότασή αυτής που δεν επιζητεί τη συρρίκνωση αλλά αντίθετα την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται η συνένωση των δυνάμεων των πανεπιστημίων, των τεχνολογικών ιδρυμάτων και των ερευνητικών κέντρων σε κοινοπραξίες που θα διασφαλίζουν την πλήρη αξιοποίηση του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού, των υπαρχουσών υποδομών αλλά και της εμπειρίας των ιδρυμάτων αυτών.
Η δική μας προσπάθεια δεν είναι μια άσκηση επί χάρτου για να μην θιγούν κατεστημένα συμφέροντα αλλά μια τολμηρή πρόταση που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον» .