Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Για την πρωτοβουλία των 58 για την κεντροαριστερά: Γρ.Ψαριανός

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, μίλησε στις 14/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.
Μεταξύ άλλων, είπε: 
* Για την πρωτοβουλία των 58 για την κεντροαριστερά:

Δημοσιογράφος: Την καχυποψία που αναπτύσσεται απέναντι σε αυτή την κίνηση τη θεωρείτε βάσιμη; 

Γ. Ψαριανός: «Δεν με απασχολούν καθόλου οι καχύποπτοι άνθρωποι, οι καχυποψίες, ακόμα και οι ιδεοληψίες ή οι εμμονές ορισμένων. Είναι ένας τεράστιος χώρος ο οποίος πρέπει να εκφραστεί. Είναι ένας χώρος αυτός, ο λεγόμενος της κεντροαριστεράς ή του δημοκρατικού σοσιαλισμού ή των προοδευτικών δυνάμεων... Είναι εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που "κυοφορείται" εδώ και καιρό, την οποία πήραν κάποιοι άνθρωποι και ξεκινάει ως μια πρόσκληση σε διάλογο, για να βρεθεί ο κοινός τόπος για την συνεργασία ανθρώπων που θέλουν να μεταρρυθμίσουν προς μια προοδευτική κατεύθυνση και να ορίσουν και το πλαίσιο για τις θεσμικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις, τις μεγάλες ανατροπές που πρέπει να γίνουν στο τοπίο της Ελλάδας, μακρυά από νεοφιλελευθερισμούς και "αριστερές ιδεοληψίες"». 

Και πρόσθεσε: «Η αριστερά από μόνη της έχει 465 διασπάσεις και αιρέσεις. Φανταστείτε τι γίνεται με την κεντροαριστερά, εφόσον και οι κεντρώες δυνάμεις έχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές και επαγγελίες. Εδώ πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος... Να κάνουμε μια χωροταξία της νέας Ελλάδας. Σε αυτό μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος σε μια προοδευτική κατεύθυνση. Έπρεπε αυτός ο διάλογος να είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Ίσως τώρα θα έπρεπε ήδη να έχουμε ένα τέτοιο σχήμα συνεργασίας αυτών των δυνάμεων. Όχι απαραίτητα ενιαίο κόμμα, με κάποιον αρχηγό επικεφαλής. Αν προκύψει κάτι τέτοιο, ας γίνει μέσα από διαδικασίες που θα γίνουν.... Για όλους μας είναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία την οποία θα δούμε πάρα πολύ ευνοϊκά και θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε και να συνδιαμορφώσουμε μια νέα συμπόρευση δυνάμεων. Αυτό βέβαια, θα είναι και αντικείμενο του συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπου θα αποφασίσουν και τα όργανα του κόμματος. Θα γίνει συζήτηση και μέσα στη Δημοκρατική Αριστερά». 

Δημοσιογράφος: Από συντρόφους σας όμως, μέσα στη Δημοκρατική Αριστερά, ήδη εκφράζεται μια καχυποψία γι' αυτό που γίνεται. 

Γ. Ψαριανός: «Δεν θέλω να το σχολιάσω. Καθένας μπορεί να είναι όσο καχύποπτος θέλει. Και μπορεί να κοιτάξει το μικρό του "μαγαζάκι". Είτε είναι δικός μας, είτε δικός σας, είτε των άλλων. Δεν χρειάζονται πολλά μικρά "μαγαζάκια"».