Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΜΑ :
Αποσπάσματα συνέντευξης του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρα στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM”

Στη συνέντευξη του στους δημοσιογράφους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Αρ. Παπαστάθη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ μεταξύ άλλων, σημείωσε:

Για την κίνηση των «58»
Δεν ξέρω αν οι «58» στριμώχτηκαν, όπως λέτε, ή αν η ΔΗΜΑΡ ανάσανε, το βέβαιο είναι ότι η προσπάθεια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας να τραβήξει τα κόμματα στην προοπτική μιας μεγάλης κεντροαριστεράς δεν βγαίνει. Αυτό που βγαίνει, αντιθέτως, μετά την επιλογή της σταυροδοσίας στις ευρωεκλογές, είναι ότι το όλο εγχείρημα καταλήγει σε ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ – συνεργαζόμενοι. Το ήθελαν αυτό οι «58»; Καλύπτει αυτή η εξέλιξη το κενό μιας νέας συμπαράταξης, που θα αρθρώσει μια νέα  πρόταση απέναντι στο νέο διπολισμό; Δεν το νομίζω. Και, κυρίως, δεν το νομίζουν αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας
Για τον προοδευτικό πόλο της ΔΗΜΑΡ
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου , με τα πρόσωπα και τις ομάδες του σοσιαλιστικού χώρου που συζητάμε εδώ και καιρό. Καταλήγουμε στη διακήρυξη, στο όνομα της συνεργασίας, που θα περιέχει σαφώς το ΔΗΜΑΡ, και ετοιμαζόμαστε για την Κεντρική Επιτροπή που θα ανάψει το πράσινο φως. Η κατεύθυνση είναι αυτή που αποφασίσαμε στο συνέδριο μας: η κοινωνία και η πολιτική ζωή χρειάζονται έναν προοδευτικό πόλο, που θα σταθεί απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της δικομματικής Σαμαρά – Βενιζέλου και στον ανεδαφικό δογματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη διαφοροποίηση της ευρωβουλευτού  Μ. Κοππά.
Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κομψό να σας πω εγώ τι θα κάνει ή τι πρέπει να κάνει η κυρία Κοππά… Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όλη η επιχειρηματολογία της – και ειδικά η κριτική που ασκεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -  είναι απολύτως συμβατή με τις θέσεις μας και με την ανάγκη ο προοδευτικός πόλος να έχει σαφές αντικυβερνητικό πρόσημο…

Για την πρωτιά Καμίνη στις δημοσκοπήσεις
Η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη και όχι μόνο επειδή, όπως σημειώνετε, υποστηρίζουμε τον συνδυασμό του. Ήμασταν οι πρώτοι άλλωστε που τον υποστηρίξαμε και την προηγούμενη φορά… Περισσότερο είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας φαίνεται να παίρνει διαζύγιο από τις λογικές των κομματικών εξουσιοδοτήσεων και των χρισμάτων, αναζητώντας πρόσωπα που εγγυώνται ότι δεν θα αξιοποιήσουν τους δήμους ως εφαλτήριο των κομματικών φιλοδοξιών τους.