Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του Τομέα Ισότητας της ΔΗΜΑΡ για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Ημέρα της Γυναίκας εμπεριέχει ένα πολιτικό μήνυμα το οποίο αφορά εξίσου άντρες και γυναίκες. Είναι το μήνυμα ότι δημοκρατία σημαίνει ισότητα και ισότητα σημαίνει συγκεκριμένες πολιτικές που ενσωματώνουν τη διάσταση του φύλου και αλλάζουν την καθημερινή και πραγματική ζωή των ανθρώπων.

Η δημοκρατία απειλείται από την έλλειψη «ισότητας». Η ισότητα απαγορεύει τη διάκριση λόγω φύλου, που αρνείται την πλήρη και ισότιμη αξία του κάθε προσώπου, που παραβιάζει την ταυτότητά του. Σήμερα η προσπάθεια επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση όλων εκείνων των «αθέατων» προβλημάτων  της ζωής των γυναικών. Τα στερεότυπα που πληγώνουν την αξιοπρέπειά τους, οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τομέα, η ανεργία, τα φαινόμενα εκμετάλλευσης και βίας εναντίον τους.

Κανένα κρούσμα βίας σε βάρος τους δεν πρέπει να μένει κρυφό.

Η ελπίδα ότι σε μια Ευρώπη δημοκρατική ικανή να υπερασπιστεί την ισότητα σε όλο της το εύρος, η ζωή γυναικών και αντρών θα είναι ευκολότερη, είναι ελπίδα για  μια δημοκρατία ώριμη,  αποτελεσματική και αποφασισμένη να   αντιμετωπίσει το έλλειμμα ισότητας σε όλα τα πεδία. Σ’ αυτήν την Ευρώπη προσβλέπουμε και εμείς. Όπως και σε μια Ελλάδα που θα μπορέσει να συνταχθεί και να αγωνιστεί για το όραμα αυτό.