Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Έλλειμμα Δημοκρατίας

Η συμμετοχή μου στο Δ.Σ. της  ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας είναι για μένα τιμή και αναγνώριση στον χώρο από τον οποίο προέρχομαι. Συμμετέχοντας όμως στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. αντιλαμβάνομαι ότι τα μέλη του  αντιμετωπίζονται ως γλάστρες που καλούνται να επικυρώσουν ειλημμένες  αποφάσεις  σε άλλα επίπεδα.
Ειδικά στη χθεσινή συνεδρίαση με θέματα ανάμεσα σε άλλα την διοργάνωση των ελευθερίων της Δράμας έγινε φανερό ότι, η ψήφιση της πρότασης θεωρούνταν ήδη δεδομένη αφού και το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ήδη τυπωθεί πριν καν εγκριθεί. Ένα πρόγραμμα που αποτελείται από ένα πολτό 50 εκδηλώσεων που ελάχιστη ή και καμία σχέση δεν έχουν με το γεγονός που εορτάζεται αλλά και που κοστολογείται στο ποσό των 88.000 Ευρώ. Δήλωσα εξ αρχής την αντίθεσή μου  στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις όσο και στο προκλητικό ποσό το οποίο θα δαπανηθεί εν μέσω κρίσης και έντονων προβλημάτων διαβίωσης των δραμινών πολιτών. Την ώρα που χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες διαδηλώνουν για σπατάλες και αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος εντάσσοντας μέσα σε αυτό και τους Δήμους , δεν μπορεί ο δήμος Δράμας να ξοδεύει αλόγιστα , ποσά τα οποία θα μπορούσαν να δαπανηθούν για την δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας ή και σε υπαρκτές ανάγκες σε άλλα πεδία δραστηριότητας του Δήμου.
 Πρότεινα την διοργάνωση μιας σεμνής και λιτής εκδήλωσης και τον λαμπρότερο εορτασμό σε δύο χρόνια όταν θα συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση. Δυστυχώς το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει στον προαποφασισμένο εορτασμό καταθέτοντας ένα ευχολόγιο για τον επόμενο.
Την αντίθεσή μου επίσης εξέφρασα για τα ποσά που προβλέπονται για την έκδοση της εφημερίδας της ΔΕΚΠΟΤΑ από τα οποία προβλέπεται ότι ο δημοσιογράφος που θα έχει την ευθύνη της έκδοσης θα πληρώνεται με 2500 Ευρώ για κάθε μια έκδοση.
Υπό αυτές τις συνθήκες δηλώνω  έλλειμμα δημοκρατίας στο Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ και αναμένω αλλαγή στρατηγικής από τη δημοτική αρχή της οποίας και επιθυμώ κάθε επιτυχία στο έργο της.Δεν έχω καμία αντιπολιτευτική διάθεση παρά μόνο επιθυμώ την εύρυθμη λειτουργία των οργάνων της και την πλήρη ενημέρωση του δραμινού λαού  για τα τεκταινόμενα.
                                                                    Χρήστος Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: