Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις συναντήσεις του κ. Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των φορέων για το φορολογικό


Ανακοίνωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις συναντήσεις του κ. Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των φορέων για το φορολογικό

E-mailΕκτύπωσηPDF
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 7μηνο καταδεικνύει ότι τα έσοδα καταρρέουν και υστερούν κατά 1,8 δισ. Ευρώ, δηλαδή  μειώνονται κατά 6,4% (έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6%)!
Τα αλλεπάλληλα   κυβερνητικά φορολογικά  μέτρα δεν ήταν δίκαια, δεν είχαν συγκεκριμένη, σαφή στόχευση και αποτελεσματικότητα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι μια φορολογική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι δίκαιη, να προστατεύει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και να μην τροφοδοτεί την ύφεση και την ασφυξία της αγοράς.  Με αποφασιστική και συστηματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της εισφοροδιαφυγής.  Πρέπει να υπάρξει τιμαριθμική αναπροσαρμογή φορολογικών κλιμακίων, διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα για όλα τα φυσικά πρόσωπα. Με αύξηση συμμετοχής άμεσων φόρων στα δημόσια έσοδα,  με μείωση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης,  με ουσιαστική φορολόγηση πλούτου.  Με αναδιάρθρωση του ΦΠΑ  και μείωση των συντελεστών 23, 13 και 6,5% αντίστοιχα σε 20, 10 και 5%. Με  ένταξη στην κατηγορία του 5% των βασικών καταναλωτικών αγαθών και θέσπιση συντελεστή 40% για είδη πολυτελείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: