Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μια γνώμη του Χρήστου Χατζηγεωργίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Διαβάζω όλες τις απόψεις για το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση και βρίσκω ότι όλοι έχουν κάποιο δίκιο σε αυτά που λένε. Έζησα όμως τα φοιτητικά μου χρόνια ως συνδικαλιστής της ΠΣΚ (ΚΚΕ) και συμμετείχα τόσο στη διοίκηση του τμήματος (Παιδαγωγικό) όσο και του πανεπιστημίου  Κρήτης (μέλος Συνέλευσης Τμήματος και συγκλητικός) και είδα από μέσα υποψηφίους Πρυτάνεις να συνδιαλέγονται με το κόμμα για την εκλογή τους, προέδρους τμημάτων να φέρνουν τους γνωστούς τους ως συνεργάτες, μέλη ΔΕΠ να  προτάσσουν την αντιστασιακή τους δράση για την εκλογή τους, φοιτητές που συνδιοικούσαν να ψηφίζουν για θέματα τα οποία δεν είχαν ιδέα ή να παίρνουν γραμμή από το κόμμα για ψύλλου πήδημα...
καθηγητές που μοιράζαν αποκλειστικά τα δικά τους συγγράμματα ή δίδασκαν συνεχώς τα ίδια πράγματα..καμιά αξιολόγηση , κανένας έλεγχος.
Το ένστικτό μου, η εμπειρία μου αλλά και η αντιπαράθεση απόψεων που έχει γίνει μέχρι τώρα μου λέει πως το νομοσχέδιο θα έπρεπε να ψηφιστεί επί τις αρχής από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που προτάσσουν όχι το κομματικό συμφέρον αλλά της εκπαίδευσης και να επιχειρήσουν να κάνουν όσες αλλαγές κρίνονται αναγκαίες. Διαφωνώ με την θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς να το καταψηφίσει επί της αρχής και να συνταχθεί έτσι με τις δυνάμεις της αδράνειας και της αντιμεταρρύθμισης.
Χρήστος Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: