Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

δελτία τύπου


Δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Ενστόλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Μαστρογιάννη , για το ενιαίο μισθολόγιο Ενστόλων

Οι διεργασίες και οι προτάσεις για τα ειδικά μισθολόγια του Δημόσιου Τομέα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των Ενστόλων, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται σύντομα να κατατεθούν για συζήτηση στη Βουλή.

    Ειδικότερα για τους Ενστόλους, οι οποίοι την τελευταία διετία έχουν απολέσει εισοδήματα που ανέρχονται ποσοστιαία στο 30% περίπου, η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι η Πολιτεία έχει εξαντλήσει τα όρια της οικονομικής αντοχής των ενστόλων και δεν μπορεί πλέον να υφίσταται κανενός είδους σκέψη για περαιτέρω περικοπές.
Περισσότερα...

Ερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το πετρελαϊκό εμπάργκο της ΕΕ στο Ιράν και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα

Το θέμα του πετρελαϊκού εμπάργκο της ΕΕ στο  Ιράν και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα, μιας και η χώρα μας καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών της από το Ιράν,  θέτουν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Περιβάλλοντος. Στο κείμενο της ερώτησης που υπογράφουν ο Φ. Κουβέλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Νίκος Τσούκαλης και ο Θανάσης Λεβέντης, αναφέρουν τα εξής:
Περισσότερα...

Φοροδιαφυγή στα καύσιμα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ Υπουργούς
-Οικονομικών
-Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Θέμα: Φοροδιαφυγή στα καύσιμα
Η εισαγγελική παρέμβαση κατά του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διερεύνηση καταγγελίας για μη είσπραξη προστίμων, που επιβλήθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας καυσίμων  και  η συνακόλουθη παραίτησή του,  επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Μάλιστα η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται, αφού διάφορα στελέχη των υπουργείων μεταθέτουν τις ευθύνες το ένα στο άλλο και μάλιστα πολλοί μιλούν για κυκλώματα που δεν επιτρέπουν τη διευθέτηση των προβλημάτων.
Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ενδεχόμενο κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων

Η τυχόν κατάργηση των ρυθμίσεων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα οδηγήσει σε αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και σε περαιτέρω υποβάθμιση της μισθωτής εργασίας. Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει τις αξιώσεις της τρόικας ως επικίνδυνες για την κοινωνία.
Ένα τέτοιο μέτρο, πέρα από τις βαρύτατες συνέπειες για τους εργαζόμενους, δεν υπηρετεί και την προοπτική ανάπτυξης της χώρας.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τα φάρμακα

Με ανυπαρξία σχεδίου και ερασιτεχνισμούς η κυβέρνηση προωθεί τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υγείας, αναγκαίο κατά τα άλλα για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με αποτέλεσμα την αναστάτωση στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.
Η μη καταβολή χρημάτων εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων έχει οδηγήσει πολλούς φαρμακοποιούς σε απόγνωση. Πρέπει να διευθετηθούν οι οφειλές προς τα φαρμακεία και να τεθούν κανόνες, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για την πολιτική αναφορικά με το φάρμακο. Πολιτική που θα βασίζεται  στην αναγραφή φαρμάκων με τεκμηριωμένες ενδείξεις εκ μέρους των γιατρών.   

Σχόλιο του Ανδρέα Παπαδόπουλου, για τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αναφορικά με τη φτώχεια στη χώρα μας

Μεγάλα στρώματα της κοινωνίας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να εξασφαλίσουν και τα στοιχειώδη.
Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί όσο θα συνεχίζονται οι πολιτικές που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν κοινωνικά δικαιώματα-υπηρεσίες και σπρώχνουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στην ανεργία και στο περιθώριο.
Πρωταρχική πολιτική μέριμνα πρέπει να αποτελεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας.