Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Τσίπρας επιτίθεται σε ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ επειδή δεν…τον υπάκουσαν!


Ο Τσίπρας επιτίθεται σε ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ επειδή δεν…τον υπάκουσαν!

tsipras
Μιλώντας το πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη και στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε τη γνωστή του θεωρία για την ενότητα της αριστεράς, κάνοντας όμως ένα βήμα παραπάνω. Εξαπέλυσε επίθεση σε Δημοκρατική Αριστερά και ΚΚΕ ουσιαστικά επειδή… δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, δηλαδή δεν τον υπάκουσαν!
Διαβάστε τι είπε:
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν και η ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά και η ηγεσία αυτού του νέου μορφώματος, της ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, να θεωρούν ως πρώτο συμφέρον να έχουν περισσότερες έδρες και να αυξήσουν τα ποσοστά τους, και δευτερεύον, το αν θα σωθεί ή όχι η χώρα».
Ποιος ακριβώς είναι αυτός που ενδιαφέρεται να αυξήσει τα ποσοστά του και τις έδρες του και να γίνει γενικά μπάχαλο και καλαμπαλίκι και εκπροσωπεί ένα κόμμα  στελέχη του οποίου ζητάνε να  γυρίσουμε στη δραχμούλα και στην πείνα; Ποιος κ. Τσίπρα; Ποιος είναι αυτός που ζητάει να σταματήσει η δανειακή σύμβαση, το PSI, να παμε σε αναστολή πληρωμών και επίσης έχει το θράσος να προτείνει πως η «μονομερής στάση πληρωμών θα μπορούσε να είναι εναλλακτική επιλογή»Ποιος κ. Τσίπρα;
Και συνέχισε:
«Και οι δύο χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την Ευρώπη, προκειμένου να μην απαντήσουν στην ενωτική μας πρόταση, βλέποντας τα μικροκομματικά πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.
Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Και την κ. Παπαρήγα, η οποία λέει ότι η Αριστερά, αν κυβερνήσει, δεν θα σώσει τη χώρα. Τότε γιατί να κατεβαίνει ο ΚΚΕ και να διεκδικεί την ψήφο του λαού, άμα δεν θα σώσει τη χώρα αν κυβερνήσει; Και τον κ. Κουβέλη, ο οποίος 36 χρόνια ήταν στον χώρο -και ήταν ένα σημαντικό στέλεχος- βρέθηκε και αγωνίστηκε στον χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και σήμερα λέει “δεν μπορώ να κάτσω στην ίδια καρέκλα με τον κ. Τσίπρα και τους πρώην συντρόφους μου, αλλά μπορώ να κάθομαι στη διπλανή θέση με τον κ. Σημίτη και να διεκδικώ συνεργασία με το ΠαΣοΚ μετά τις εκλογές”. Με ποιο ΠαΣοΚ; Με αυτό το ΠαΣοΚ, το οποίο σήμερα καταρρέει και έχει τεράστια ευθύνη για τη διάλυση της χώρας και που τα στελέχη του φεύγουν από εκεί για να έρθουν να συναντήσουν την Αριστερά;».
Το έχουμε ξαναγράψει και θα το ξαναγράφουμε συνέχεια. Την ερώτηση “με ποιο ΠαΣοΚ;” μόνο ο κ. Τσίπρας μπορεί να την απαντήσει. Που έχει μαζέψει στο κόμμα του όλα τα διαμαντάκια του πασοκ, αυτά που σαν τα ποντίκια την κάνουν πρώτα από το πλοίο στο ναυάγιο.
Την κ. Παπαρήγα δεν έχουμε λόγο να την υπερασπιστούμε διότι ουσιαστικά δεν συμφωνούμε σε τίποτα μαζί της. Σεβόμαστε όμως το δικαίωμά της να μην θέλει να συνεργαστεί με το μόρφωμα αυτό που λέγεται Σύριζα (“αριστερούλιδες” τους είχε αποκαλέσει). Γιατί μόρφωμα δεν είναι η ΔΗΜΑΡ αγαπητέ Αλέξη αλλά το δικό σου κόμμα που έχει κοπεί σε τόσα κομμάτια και μοιράζει τις κρατικές επιχορηγήσεις σε όλους για να μην υπάρχουν παράπονα από κανέναν.
Όσο για το δίπλα σε ποιον επιθυμεί ή όχι να κάθεται ο Φώτης Κουβέλης, απλώς να θυμίσουμε ότι η ανανεωτική αριστερά δεν ήταν ποτέ εναντίον των συνεργασιών. Απλώς ο κ. Τσίπρας και η παρέα του που έχουν αναλάβει εργολαβία να σηκώνουν την παντιέρα της αριστεράς δεν εξέφρασαν ποτέ το κομμάτι αυτό της ανανεωτικής αριστεράς. Το ότι βρίσκεται σήμερα ένα κόμμα της αριστεράς που δηλώνει “κυβερνώσα αριστερά” -παρόλο που μέχρι σήμερα δεν το έχει τολμήσει – και δηλώνει θετική σε μετεκλογικές συνεργασίες με όμορους χώρους, για όλους εμάς είναι σημάδι υγείας και πολιτικού πολιτισμού.
Αλλά είπαμε ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει μπερδεμένα όλα στο μυαλό του.. σε σημείο να υποστηρίζει πως “τα σπουδαία πράγματα είναι απλοϊκά” ( τα “απλά” είναι τα σπουδαία κ. Τσίπρα, όχι τα απλοϊκά. Απλοϊκός είστε εσείς και δεν είστε σπουδαίος.)
Η ΔΗΜΑΡ απάντησε στις επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα με ένα λιτό σχόλιο:
Ερμηνεύουμε τη νέα απρόκλητη επίθεση του κ. Τσίπρα κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς ως αποτέλεσμα των δικών του πολιτικών αδιεξόδων.
Τώρα πια δεν του αρκούν οι επαναλαμβανόμενες ψευδώνυμες και υποκριτικές αναφορές του στη δήθεν ενότητα της αριστεράς, που όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσει δεν μπορεί να υπάρξει με επιστροφή στο παρελθόν και τον αριστερισμό. Προσθέτει τώρα στις επιθέσεις του και συκοφαντίες. Κρίμα.