Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Φ. Κουβέλης: Ενδιαφέρον μας το περιεχόμενο άσκησης εξουσίας


Φ. Κουβέλης: Ενδιαφέρον μας το περιεχόμενο άσκησης εξουσίας

Συνέντευξη στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ

16/01/2012 | 09:32Τελευταία Ενημέρωση: 10:53 16/01/2012
Διαφημίσεις GoogleAirticketsΠάμφθηνα Εισιτήρια για όλη την Ευρώπη. Κάνε Online Κράτηση Τώρα!airfasttickets.gr/airticketsΟικονομία 30% στα ΚαύσιμαΓια Αυτοκίνητα η και για Καυστήρες Και θα Κερδίσετε Χιλιάδες Ευρω μεwww.fueleconomy.gr
«Η Αριστερά θα πρέπει να είναι κυβερνώσα. Δεν μπορεί να μη συμμετέχει στην άσκηση εξουσίας», δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε ως μηχανισμός αποκάθαρσης, ούτε ως κολυμβήθρα του σιλωάμ.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο άσκησης εξουσίας, πρόσθεσε ότι «κόκκινη» γραμμή θα πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας με άλλη πολιτική και επανέλαβε την πρότασή του για πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα.

«Η κρίση είναι διαχειρίσιμη», είπε ο κ. Κουβέλης, τόνισε ότι τα έσοδα δε θα πρέπει να προκύπτουν από περικοπή μισθών και επέμεινε ότι θα πρέπει να αντιπαρατεθεί το ισοδύναμο και να διευρυνθεί στοιχειωδώς ο πρωτογενής τομέας παραγωγής.

Σύμφωνα με το πρώτο Βαρόμετρο του 2012 της Public Issue για την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ, η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη καταγράφει εκρηκτική άνοδο. Με ποσοστό 13,5% το νεοσύστατο κόμμα αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, στέλνοντας το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με ποσοστό 12,5%.

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5%, ενώ στον αντίποδα εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο, με την εκλογική επιρροή του να περιορίζεται πλέον στο 14%, απειλούμενο από «Δημοκρατική Αριστερά», ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται σε πέμπτη δύναμη με ποσοστό 12%. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 5,5%. Σταθεροί στο 4% παραμένουν οι Οικολόγοι, ενώ οριακά εκτός Βουλής εμφανίζεται η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη με ποσοστό 2,5%.