Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αφήστε μας να σκεφτόμαστε του Χρ. Χατζηγεωργίου

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μια πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ή των  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή των   ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ θα οδηγούσε τη χώρα 50 χρόνια πίσω, σε καθολική φτωχοποίηση και διεθνή απομονωτισμό τη χώρα καθώς οι επιλογές τους θα εξυπηρετούσαν μεν τα επαναστατικά τους οράματα αλλά αγνοώντας πλήρως τη διεθνή πραγματικότητα και την ευρωπαϊκή κοινή λογική θα έβαζαν τη χώρα σε ένα δρόμο αρχικά εκτός Ευρώ, αργότερα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά εκτός του σύγχρονου δημοκρατικού κόσμου καθώς το νέο καθεστώς θα προσπαθούσε να πιαστεί απ' τα μαλλιά του και θα ανακάλυπτε συνεχώς νέους εχθρούς του λαού όπως και το καθεστώς της Β. Κορέας. Βεβαίως  οι σφαλιάρες στη χώρα θα έπεφταν η μία μετά την άλλη καθώς ούτε επενδυτές θα εμφανίζονταν αλλά ούτε και διεθνή στήριξη θα είχαμε ακόμα και σε απλά εθνικά μας θέματα.
Πολύ υπερβολικό σε βρίσκω, θα μου έλεγε κάποιος.
Επίτηδες τα γράφω υπερβολικά!
Γιατί ποτέ δεν σκέφτηκα ακόμη κι αν οι προβλέψεις είναι τόσο υπερβολικές ούτε μια στιγμή ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται έτσι είναι προδότες, ξενόδουλοι, νενέκοι, απάτριδες, δωσίλογοι, ή ότι άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Ίσα ίσα που πιστεύω πως  σε αυτό το ακραίο αντιμνημονιακό μπλοκ
ο κάθε πολίτης σκέφτεται έτσι γιατί αγαπά την πατρίδα του και νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών του. Έτσι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει και δικαίωμά του.
Αυτό που με κάνει να εξεγείρομαι, να φουντώνω, να τρελαίνομαι, είναι γιατί όλοι αυτοί οι 'σκληροί" αντιμνημονιακοί όλους εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες -πολίτες που δε συμφωνούμε με τις επιλογές τους και πιστεύουμε σε μια ορθολογική κατά τη γνώμη μας προσέγγιση, σε μια ρεαλιστική βάση που προσπαθεί να συγκεράσει από τη μια τις διεθνείς εξελίξεις και από την άλλη το συμφέρον του τόπου, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τη χώρα μέσα στο σκληρό πυρήνα μιας Ευρώπης που έτσι κι αλλιώς θα αλλάξει κάποια στιγμή και με τις δικές μας ενέργειες και επιλογές, μιας Ευρώπης των λαών, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης όπως την ονειρευόμαστε...μας
κατηγορούν ως ξενόδουλους, προδότες, νενέκους  κλπ.
Οφείλεται άραγε σε έλλειψη δημοκρατικής παιδείας;
Οφείλεται άραγε σε εισχώρηση των ιδεών της Χρυσής Αυγής σε πλήθος ανθρώπων οι οποίοι φασίζουν μεν αλλά δεν αποδέχονται τον όρο φασίστας;
Οι ερωτήσεις θα μπορούσαν να είναι όντος πολλές αλλά η απάντηση θαρρώ είναι μία.
Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που είναι τόσο σίγουροι για αυτό που πιστεύουν με τόσο δογματισμό που ακόμα κι αν τους εμφανίσεις τις πιο τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις, αυτοί θα συνεχίζουν να επικαλούνται συνωμοσίες.
Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που το μυαλό τους σκέφτεται με τρόπο τετράγωνο, αν προσπαθήσεις να τους διδάξεις τον κύκλο θα προσπαθήσουν να τον τετραγωνίσουν.
Επειδή όμως οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και κάποια στιγμή αλλάζουν ιδέες και αυτό δεν είναι κακό όπως ισχυρίζονται οι α
πανταχού δογματιστές οι οποίοι έχουν κατακεραυνώσει ουκ  ολίγους επειδή άλλαξαν απόψεις, είμαι αισιόδοξος ότι μερικοί από αυτούς που με τόση απολυτότητα και αυταρχικότητα με χαρακτηρίζουν  σήμερα  ξένόδουλο  αύριο μπορεί να με χαρακτηρίσουν ορθολογιστή και ρεαλιστή.
Ηθικόν δίδαγμα: Δικαιούται πας Έλλην να πιστεύει αυτό που είναι το καλό της πατρίδας χωρίς να δέχεται χαρακτηρισμούς οι οποίοι πρέπει να επιστρέφονται σε αυτούς που τους αποδίδουν.