Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ξεκάθαρες θέσεις απο ΔΗΜ.ΑΡ

Ξεκάθαρες θέσεις απο ΔΗΜ.ΑΡ

 Ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης της  ΔΗΜ.ΑΡ

       Το Σαββάτο 13 Ιουλίου, συνεδρίασε η Γραμματεία του Τομέα Αυτοδιοίκησης και μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξε στα εξής:

1.    Η ΔΗΜ.ΑΡ. τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της αυτονομίας και της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης,  η οποία πλήττεται ευθέως από τις αυθαίρετες, ασχεδίαστες και απορρυθμιστικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

2.    Η όποια μεταρρυθμιστική ενέργεια που απαιτεί θυσίες σε πόρους και προσωπικό δεν μπορεί να θίγει αποκλειστικά ή σε μείζονα κλίμακα την Τ.Α., που σε συνθήκες κρίσης παίζει τον κύριο ρόλο αναχώματος, απέναντι στη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

3.    Δεν συναινούμε σε λογικές αιφνιδιασμού και “ξαφνικού θανάτου”, που όχι μόνο δε λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν μεγάλες κοινωνικές εντάσεις. Αντίθετα θεωρούμε ότι πρέπει να υιοθετηθούν μορφές αξιολόγησης δομών και προσωπικού, με συγκεκριμένα κριτήρια, που θα οδηγούν στην ορθολογική  ανακατανομή του προσωπικού, με στόχο αφενός την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της εμπειρίας και των ικανοτήτων των υπαλλήλων και αφετέρου την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

4.    Είμαστε ευθέως αντίθετοι σε κάθε λαϊκιστική, αντιμεταρρυθμιστική πολιτική, που στα λόγια υιοθετεί αλλά στην πράξη ακυρώνει, κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει ανάγκη η χώρα. Παράλληλα καταδικάζουμε κάθε ακραία και βίαιη μορφή συνδικαλισμού, που ασκεί ένα τμήμα της ηγεσίας του, που δεν ωφελεί ούτε τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στην Τ.Α. ούτε τη χώρα.

5.    Είναι ανάγκη η ίδια η Τ.Α. να συγκροτήσει αξιόπιστες προτάσεις στην κατεύθυνση ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού πλαισίου, για την ενίσχυση της αυτοτέλειας και της αποτελεσματικότητάς της .
Η ΔΗΜ.ΑΡ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην εκπόνηση ενός τέτοιου μεταρρυθμιστικού σχεδίου.