Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους Οικολογικών οργανώσεων


Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους Οικολογικών οργανώσεων

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από τη βουλευτή και υπεύθυνη για θέματα Περιβάλλοντος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκη Φούντα και τον υπεύθυνο του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας, Σταύρο Λιβαδά συναντήθηκαν με τη Δάφνη Μαυρογιώργου, από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την Θεοδότα Νάντσου, εκπρόσωπο του WWF – Ελλάς. Οι δύο εκπροσωπούσαν άλλες οκτώ ΜΚΟ που συντονίζουν τις ενέργειές τους σε σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Καλλιστώ, MOm/Εταιρεία για την Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας). 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα της μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Δασών (Γ.Δ.Δ) από το Υπουργείο   Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τόσο οι αντιπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ όσο και των δέκα ΜΚΟ τάχθηκαν εναντίον της μεταφοράς αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Δασών από το ένα υπουργείο στο άλλο. 
Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός κοινού σχεδίου καθώς και στην διατήρηση της επικοινωνίας και συνεργασίας των εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ και των οικολογικών οργανώσεων για το θέμα αυτό.