Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αποσύρθηκε η διάταξη για αναδρομική ισχύ της συμφωνίας με την Siemens λόγω διαφωνίας της ΔΗΜΑΡ


Αποσύρθηκε η διάταξη για αναδρομική ισχύ της συμφωνίας με την Siemens λόγω διαφωνίας της ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012
Το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε τη διάταξη που αφορά τον συμβιβασμό με τη Siemens λόγω της άρνησης της Δημοκρατικής Αριστεράς να την υπερψηφίσει. Κατά πληροφορίες, άρνηση να υπερψηφίσουν την τροπολογία είχαν εκδηλώσει και ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει την τροπολογία, η οποία ήταν απαραίτητη μόνο για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία από την ημερομηνία υπογραφής της.

Ωστόσο η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική εταιρεία παραμένει σε ισχύ.

Η απόσυρση της τροπολογίας φέρεται να ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε, σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, να αποφύγει φαινόμενα συνωμοσιολογίας κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της αντιπολίτευσης, ούτε να εμφανιστεί μία εικόνα διασπασμένης κυβερνητικής πλειοψηφίας με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να την υπερψηφίσει.
Η ΔΗΜΑΡ είχε διαφωνήσει με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε κυρωθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και εξακολουθεί να διαφωνεί....
πηγή νεα.gr