Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι σε πλήρη αντίθεση με την εργασιακή εφεδρεία, ένα μέτρο αντισυνταγματικό, που οδηγεί εντέλει στην ανεργία.
Το μέτρο αυτό αποτελεί χτύπημα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, την οποία και περαιτέρω αποδιοργανώνει, με το δεδομένο ότι θα στερήσει τη διοίκηση από έμπειρα στελέχη που τίθενται σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Η κυβέρνηση είναι επιπλέον έκθετη διότι δεν έχει καμία μελέτη, αλλά και κανένα σχέδιο για το τι οφέλη θα αποκομίσει το δημόσιο από την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου.
Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά υποστηρίζει την ανάγκη μετατάξεων, αλλά και κάθε αλλαγή που είναι στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της αναβάθμισης του δημόσιου τομέα.

Επίσκεψη του Φ. Κουβέλη στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών(ΙΓΜΕ)

Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών(ΙΓΜΕ) επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Στ. Μπαγεώργο, μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ. Ο Φ. Κουβέλης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Ινστιτούτου και με το συνδικάτο των εργαζομένων.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων επεσήμανε ότι πρέπει να αποκρουστεί η συρρίκνωση και η υπονόμευση του έργου του ΙΓΜΕ, η οποία «θα προκύψει με την πλήρη αποδυνάμωσή του, από τη στέρηση του επιστημονικού και του εν γένει προσωπικού του που έρχεται με την εργασιακή εφεδρεία».
Περισσότερα...

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέα Παπαδόπουλου, για τις περικοπές στο κοινωνικό κράτος

Ο αναγκαίος εξορθολογισμός των κοινωνικών δαπανών προς την κατεύθυνση της στήριξης των πραγματικών δικαιούχων, δεν έχει καμία σχέση με την οριζόντια, ατεκμηρίωτη και ανάλγητη περικοπή των επιδομάτων και τη διακοπή της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ασθενείς με χρόνιες και μη ιάσιμες παθήσεις.
Προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα ένα δίχτυ προστασίας για τους ανέργους, τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, τους συνταξιούχους, αλλά και όσων έχουν ανάγκη τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Δήλωση της υπεύθυνης για θέματα Παιδείας και Έρευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση, για το ζήτημα της έρευνας

Από την κυβέρνηση όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα αφήνουν να διαρρεύσουν σχέδια που αφορούν την μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου για την έρευνα και τα Ερευνητικά Κέντρα. Θα μελετήσουμε με προσοχή και σοβαρότητα τον νέο Νόμο για την έρευνα όταν επίσημα κατατεθεί, αποφεύγοντας τον πειρασμό τοποθέτησης σε διαρροές. Ωστόσο δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό μιας διαπίστωσης:
500 χρόνια μετά την ρήση του Γαλιλαίου μπροστά στην Ιερά Εξέταση «και όμως κινείται»,... διαφαίνεται ο στόχος, η έρευνα να μετατραπεί πλήρως σε «Ιδιωτικού Δικαίου», όταν οι Θρησκείες παραμένουν «Δημοσίου Δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: