Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα αναδρομικά που ζητούν πρώην βουλευτές και την αναγκαία μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος

Η τυπική δυνατότητα κάποιων πρώην βουλευτών να εγείρουν αγωγές και να ζητάνε την εξίσωσή τους με τις αποδοχές των δικαστών είναι απαράδεκτη. Είναι ενέργεια σε απόλυτη αναντιστοιχία και αντίθεση με την οικονομική κατάσταση που βιώνει η πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν όσοι έχουν εγείρει αγωγές είναι να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους.
Πέραν τούτου και το κόστος της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος είναι εξαιρετικά υψηλό και πρέπει δραστικά να μειωθεί.  

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

Είναι απαράδεκτο και προκλητικό για την ελληνική κοινωνία κάθε επίσκεψη της τρόικας να συνοδεύεται με την αναγγελία πρόσθετων επώδυνων και δυσβάσταχτων μέτρων. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Τα δυο προηγούμενα απέτυχαν και το πιστοποιούν όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες.
Οι πολιτικές που προτείνονται και σχετίζονται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, την περιστολή των κοινωνικών δαπανών, είναι επιλογές που βαθαίνουν την ύφεση και σπρώχνουν την κοινωνία στο περιθώριο.

Περικοπή κατά 15% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των ΟΤΑ της χώρας


Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργούς:
Οικονομικών
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα:  «Περικοπή κατά 15% των Κεντρικών Αυτοτελών  Πόρων των ΟΤΑ της χώρας»
    Στον αέρα τινάζεται ο προϋπολογισμός των Δήμων της χώρας μετά το έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών στις δημοτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το οποίο περικόπτονται κατά 15% οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε οικονομικό στραγγαλισμό  όλους τους ΟΤΑ της χώρας λίγο πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2012.
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: