Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

ΘΕΜΑ :
Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Σάκη Παπαθανασίου, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο. Είναι πάρα πολλές αυτές που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Κατά συνέπεια χρειάζεται στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και βεβαίως των φορέων αυτών των επιχειρήσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Είναι μεγάλο το πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνικοασφαλιστική τους κάλυψη, καθώς ένας τεράστιος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρηματιών βρίσκεται εκτός του πλαισίου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη. Για αυτό και πρέπει να υπάρξει άμεση λύση. Δεν μπορεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που βρίσκεται σε μια πραγματική ανάγκη, να μένει έξω από την υγειονομική και φαρμακευτική του περίθαλψη. Σε ότι αφορά συγκεκριμένες οφειλές που έχουν προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, πρέπει όλες εκείνες που αφορούν προηγούμενο χρονικό διάστημα, επί μια διετία να παγώσουν, έτσι ώστε να δοθεί  δυνατότητα στο μικρομεσαίο επιχειρηματία να ρυθμίσει τις τρέχουσες οφειλές του και να τις καταβάλει με τις προβλεπόμενες δόσεις.
Επιπλέον είναι μεγάλο το πρόβλημα αναφορικά με την έλλειψη της αναγκαίας χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχείρησης. Εδώ και οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν και, βεβαίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναζητήσουν, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν το χρηματοπιστωτικό φορέα με τον οποίο πράγματι θα μπορούν να εξασφαλίζουν την αναγκαία ρευστότητα.

Η φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να μειωθεί για να δοθεί η δυνατότητα ανάσας στην μικρομεσαία επιχείρηση με ότι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την τεράστια ανεργία η οποία υπάρχει. Ένας τεράστιος αριθμός που ξεπερνάει τις 500.000 ελλήνων πολιτών είναι άνεργοι που προέκυψαν ως άνεργοι από το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι εκείνη που μπορεί να μεταφέρει-από την ώρα που θα στηριχτεί κόσμο-πολίτες από το χώρο της ανεργίας στο χώρο της εργασίας.