Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης.

ΘΕΜΑ :
Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης.


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και τη διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (ΕΒU/European Broadcasting Union). Αμέσως μετά τη συνάντηση o Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Με επισκέφτηκαν ο πρόεδρος   και η διευθύντρια της ΕΒU προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη  και την συμπαράστασή τους, όχι μονό  προς στους  δημοσιογράφους και γενικότερα τους εργαζόμενους στην ελληνική ραδιοτηλεόραση, αλλά και προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί θεωρούν ότι το κλείσιμο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης  είναι ζήτημα που πλήττει τη δημοκρατία , πλήττει την επικοινωνία , την ενημέρωση , την πολυφωνία.

Τους είπα με σαφήνεια και καθαρότητα  την άποψη της ΔΗΜΑΡ. Εμείς θέλουμε να επαναλειτουργήσει  η ελληνική ραδιοτηλεόραση. Να επαναλειτουργήσει κανονικά και βεβαίως να προωθηθούν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός αλλά και η αντιμετώπιση όλων εκείνων  των προβλημάτων που προσδιορίζουν διαχρονικά τη λειτουργία της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. Είναι άλλο πράγμα οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και  ο εκσυγχρονισμός όσο και  ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της ΕΡΤ και τελείως διαφορετικό ζήτημα  το μαύρο στην εικόνα.

Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει  να επαναλειτουργήσει η ραδιοτηλεόραση και βεβαίως να προωθηθούν  όλες εκείνες οι ρυθμίσεις  που πράγματι αναδιαρθρώνουν την ΕΡΤ προκειμένου να υπηρετηθεί  η αποτελεσματικότητα, η πολυφωνία , η απομάκρυνση του κομματισμού από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για μας είναι υπόθεση δημοκρατίας και ως ζήτημα δημοκρατίας το  αντιμετωπίζουμε. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα. Όποιος  επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές  αυτός έχει την ευθύνη.


Ας αναλάβουν, λοιπόν, την ευθύνη τους.