Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ιδιωτικοποίησή του.

Ν.Ε ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΑΡ                                      ΔΡΑΜΑ 08/12/2013
ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ & ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ !!!
Με αφορμή δημοσιεύματα για ενδεχόμενες καταργήσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, η ΔΗΜΑΡ Δράμας δηλώνει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ιδιωτικοποίησή του.
Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, με πρόσχημα την οικτρή πράγματι οικονομική  κατάσταση στη χώρα και όχημα τις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων, έχει βάλει στόχο πλέον και τα βασικά δημόσια αγαθά, όπως είναι το νερό.
Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν αποκλείει  ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στην προσπάθειά της να αποδείξει στην τρόϊκα και τους δανειστές ότι προχωρά ακόμα και σε μεταρρυθμίσεις που δεν απαιτούν προαπαιτούμενα.
Ως καλός μαθητής προχωρά αλόγιστα και αδικαιολόγητα σε καταργήσεις φορέων και οργανισμών ακόμα και κοινωφελούς χαρακτήρα, για να πετύχει μια νεοφιλελεύθερου τύπου δημοσιονομική προσαρμογή.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ακόμη και τα δίκτυα της ΔΕΗ, ακόμη και τις ΔΕΥΑ, παρά το γεγονός ότι είχαν δεσμευθεί περί του αντιθέτου στα πλαίσια της τρικομματικής κυβέρνησης, θεωρώντας πως τώρα πια δεν υπάρχει «το φρένο» της ΔΗΜΑΡ για να σταματά τέτοιες αντιλαϊκές, ατελέσφορες και αντικοινωνικές πολιτικές. Πλανώνται !!! Η κοινωνία δεν θα επιτρέψει ένα τέτοιο έγκλημα σε βάρος της ίδιας της ζωής !!!
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όπου καταργήθηκε ο δημόσιος έλεγχος και ιδιωτικοποιήθηκαν τα δημόσια αγαθά, το κόστος για την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα ήταν δυσβάστακτο, τα τιμολόγια εκτινάχθηκαν στα ύψη και μόνος κερδισμένος ήταν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Οι ΔΕΥΑ πρέπει να παραμείνουν ως κοινωφελείς επιχειρήσεις και υπό τον έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βεβαίως δίχως τις στρεβλώσεις του παρελθόντος (π.χ. μικρομάγαζα Δημάρχων για μικροπολιτικές σκοπιμότητες).
Η ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως αντίθετη σε παρόμοιες πολιτικές και πρακτικές. Θα τις αντιπαλέψει μέσα και έξω από τη Βουλή μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία. 
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ & ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ !!!

                                                            Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Δράμας