Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το θάνατο του Γεώργιου- Αλέξανδρου Μαγκάκη

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του κορυφαίου νομικού, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα και πολιτικού που έδωσε σημαντικές μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θάνατο οπαδού στην Κρήτη μετά από συμπλοκές χούλιγκανς

Μετά τα στημένα παιχνίδια, την εμπλοκή παραγόντων του υποκόσμου, τους βανδαλισμούς στα γήπεδα, τους ξυλοδαρμούς και τη διεθνή γελοιοποίησή του, το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προχωρήσει στα «ραντεβού θανάτου» και σε νεκρούς.  Πότε και ποιος επιτέλους θα βάλει τέλος σε αυτή την τραγωδία;

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης

Η διαρκής αμφισβήτηση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου και των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, την καθιστά παράγοντα αστάθειας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δυσχεραίνει τις διμερείς σχέσεις και την ενταξιακή της πορεία.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και ο ΟΗΕ θα πρέπει να εντείνουν αποφασιστικά τις πιέσεις τους προς την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και να υιοθετήσει εποικοδομητική στάση στην επίλυση των διεθνών διαφορών. Η κυβέρνηση οφείλει με σταθερότητα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα της χώρας.

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέα Παπαδόπουλου, για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας

Την πρόταση της ΝΔ για εργασιακή εφεδρεία αξιοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά το δοκούν και …δημιουργικά,  προκειμένου να  οδηγήσει  για πρώτη φορά κατ΄ευθείαν σε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: