Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Το όραμά του για τη ΔΕΘ εξέφρασε ο Μπουτάρης στον Κουβέλη


ΚΥΡΙΑΚΉ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το όραμά του για τη ΔΕΘ εξέφρασε ο Μπουτάρης στον Κουβέλη

www.thestival.gr, 11.9.11
Θερμά υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Συνομίλησαν για τα ζητήματα της πόλης, ενώ ο δήμαρχος του εξέφρασε το όραμά του για τη ΔΕΘ…Οι βασικές προτεραιότητες και τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιάννη Μπουτάρη με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη, με την ευκαιρία της 76ης ΔΕΘ.Υποδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη στο γραφείο του, ο Γιάννης Μπουτάρης, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, είπε ότι η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στο δημαρχείο  υπογραμμίζει την σημασία και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα συμβαίνοντα στην πόλη.

«Προφανώς  η επίσκεψη αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ΔΕΘ», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, «αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι συναντηθήκαμε, συζητήσαμε για τα θέματα της πόλης και επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά πέρα από τις προσωπικές μας σχέσεις, τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν και σε επίπεδο πολιτικό».
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης και ζητήματα που αφορούν στον Δήμο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στο όραμα και στη θέση της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία και τον ρόλο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ενημέρωσε τον Φώτη Κουβέλη για τις προσπάθειες του Δήμου στους τομείς της Καθαριότητας, της Ανακύκλωσης, του Αποτεφρωτηρίου.
Παράλληλα, σημείωσε τις προσπάθειες εξωστρέφειας που καλλιεργεί η Δημοτική Αρχή, μέσω των σχέσεων της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για την προσέλκυση επισκεπτών και επιχειρήσεων.
Την ικανοποίηση του για τη συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης.
«Πράγματι η παρουσία μου στο δημαρχείο και η συνάντηση αυτή θέλει να καταγράψει το αμείωτο και σταθερό ενδιαφέρον μας για τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι καλούνται στην καινούργια περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολη με παρούσα και δυσβάσταχτη την οικονομική κρίση, να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο ως έκφραση της κοινωνίας των ίδιων των πολιτών. Ο κ. δήμαρχος έθεσε υπόψη μου τον προβληματισμό που υπάρχει για την ανάγκη αναβάθμισης της ΔΕΘ προκειμένου να πάρει χαρακτηριστικά, αλλά και την δυναμική που αντιστοιχεί στην σύγχρονη οικονομική, όχι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω πλέον ότι προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος της πόλης ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο επεξεργάζονται συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Γνωρίζω επίσης τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί ως μια μείζονα πόλη σε ολόκληρη την περιοχή και όχι μόνο στην Ελλάδα και αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό διότι εξωτερικεύει χρήσιμα, ωφέλιμα και δυναμικά μια πόλη η οποία έχει και παρελθόν και παρόν και μπορεί να έχει και μέλλον δυναμικό αντίστοιχο των δυνατοτήτων της», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.
Παρόντες στη συνάντηση, του Δημάρχου με τον Φώτη Κουβέλη, ήταν ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης, η Δημοτική Σύμβουλος, Έλλη Χρυσίδου, ο Συντονιστής της Δημοκρατικής Αριστεράς Σάκης Παπαθανασίου και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: