Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΨΕΥΤΗΣ, Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ


Ο ΨΕΥΤΗΣ, Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Πολύ γρήγορα διαψεύσθηκαν οι ελπίδες όσων περίμεναν πως ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου θα έφερνε στην πολιτική σκηνή ένα άλλο ήθος, ενώ παράλληλα θα τα άλλαζε όλα στο Κόμμα του αλλά και στη Χώρα (Σημ. ποιος δεν θυμάται το σύνθημα «Γιώργο άλλαξέ τα όλα»). Αποδείχθηκε γρήγορα πως το μόνο που επιδίωκε ήταν να γίνει πάση θυσία Πρωθυπουργός.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι η προεκλογική του ατάκα «λεφτά υπάρχουν» θα τον ακολουθεί εφόρου ζωής και θα αποτελέσει την πολιτική του ταφόπλακα. Η μόνη αλλαγή που τελικά έφερε ήταν οι εξωκοινοβουλευτικοί του φίλοι, που δεν ήθελαν ή δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το Κόμμα, την Κυβέρνηση και τη Χώρα και τελικά ένας – ένας εξοστρακίζονται.
Οι αλλαγές στη Χώρα είναι σαρωτικές. Δεν είναι όμως αυτές που υποσχέθηκαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του. Συνεχίζουν απλά ως «Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και εντολοδόχος Πρωθυπουργός», άβουλοι και μοιραίοι, να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και μάλιστα με τρόπο απολύτως αναποτελεσματικό. Δίχως καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση. Δεν έχουν πλέον την έστω σιωπηρή ανοχή της πλειοψηφίας. Ζούμε την απόλυτη κατάσταση του φαινομένου, που ο Συντακτικός Νομοθέτης περιγράφει ως δυσαρμονία Κυβέρνησης και Λαού.  
Το πολιτικό τους έγκλημα, αυτό της εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, δεν είναι πρωτόγνωρο. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση έχει πρωτόγνωρα αποτελέσματα, καθώς συνιστά τη χαριστική βολή και οδηγεί στη χρεοκοπία της Χώρας. 
Στην άλλη πλευρά του λόφου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον πολλά υποσχόμενο στις αρχές της δεκαετίας του 90 νέο πολιτικό Αντώνη Σαμαρά.
Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας από τον νέο τότε Υπουργό Εξωτερικών με τσαμπουκά δίκην «κουτσαβάκη αλάνας», οδήγησε σε μαζική έξοδο των ομοεθνών μας από την Αλβανία, σε διεθνή περιθωριοποίηση της Χώρας μας λόγω του «Μακεδονικού» και τελικά στην αποπομπή του από το Υπουργείο Εξωτερικών, την αποχώρησή του από τη Ν.Δ., την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης, τη διάλυσή της και την επιστροφή του και πάλι στο μαντρί (Σημ. ίνα επαληθευτεί το ρηθέν «έξω από το μαντρί σε τρώει ο λύκος» και το παράδοξο στην Ελλάδα να επιβραβεύεται όποιος φεύγει από το Κόμμα του, το στηλιτεύει για χρόνια και κατόπιν επανέρχεται με την ουρά στα σκέλια αυτοαναιρούμενος).
Θα περίμενε κανείς πως μετά τόσα χρόνια και τέτοια διαδρομή θα έχει επανέλθει ωριμότερος  και σοφότερος, πλην όμως ματαίως.  Επιδεικνύει και πάλι στην πολιτική του δράση και συμπεριφορά την ίδια αμετροέπεια, τον ίδιο τσαμπουκά, που εγκυμονεί για τη Χώρα πολλαπλούς κινδύνους. Το «εθνικοπατριωτικό και λαϊκιστικό του κρεσέντο» κινείται στα όρια της άκρας ανευθυνότητας.
Εμφανίζεται ως αντιμνημονιακός, ως ο μάγος που θα μειώσει τους φόρους, δεν θα απολύσει κανένα, θα πάρει πίσω όλα τα άδικα μέτρα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα κατατροπώσει την τρόϊκα:
-       αυτός που τον Ιούλιο ήταν έτοιμος να συγκυβερνήσει με τον ΓΑΠ
-        αυτός που στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υποχρεώθηκε να ξεκαθαρίσει πως συμφωνεί απόλυτα με τους δημοσιονομικούς στόχους της τρόϊκας
-       αυτός που αρνείται τα ομολογουμένως άδικα και σκληρά μέτρα, αλλά δεν μας λέει πως θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν τολμά να θίξει τους έχοντες και κατέχοντες, την Εκκλησία, τους Εφοπλιστές και το Κεφάλαιο  
-       αυτός που κρύβει από το Λαό πως απλώς θέλει ένα άλλο μνημόνιο
-       αυτός που αρνούμενος να αποδεχτεί τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε ως Χώρα και ως Λαός  κλείνει το μάτι σε όσους θίγονται από αλλαγές που χρόνια τώρα έπρεπε να κάνουμε πριν μας επιβληθούν (ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κλπ) υποσχόμενος ότι θα τις ακυρώσει
Μέσα σε αυτόν τον πολιτικό τραγέλαφο  και τη λαίλαπα των στην πλειοψηφία τους άδικων και σκληρότατων μέτρων, που έχουν διαλύσει την οικονομία και την κοινωνία και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη Χώρα μας στη χρεοκοπία, αντί να την απομακρύνουν από αυτή, οι Έλληνες Πολίτες πάμπολλες φορές εξαπατημένοι και γελασμένοι, παρακολουθούμε φοβισμένοι για το αύριο που ξημερώνει τις εξελίξεις.
Αντιλαμβανόμαστε ότι οι Εκλογές στην παρούσα συγκυρία πιθανόν να είναι η καταστροφή μας και να μας οδηγήσουν μια ώρα νωρίτερα στη χρεοκοπία, πλην όμως είναι πλέον αναπόφευκτες για να δοθεί επιτέλους λύση στο πολιτικό αδιέξοδο.
Προβληματιζόμαστε τι στάση θα πρέπει να κρατήσουμε απέναντι στο πολιτικό σύστημα εν γένει και απέναντι σε κάθε κόμμα ξεχωριστά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να δηλώνουμε ανυποψίαστοι και ανενημέρωτοι.
Γνωρίζουμε καλά πως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που μας κυβέρνησαν επί 30 τόσα χρόνια είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την απελπιστική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε και αν μη τι άλλο δεν μπορούμε να τους επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας.
Αντιλαμβανόμαστε επίσης πως τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορεί να μη κυβέρνησαν έχουν όμως τις δικές τους ευθύνες, γιατί ανέχθηκαν αν δεν στήριξαν με τον τρόπο τους τη λάθος αναπτυξιακή πορεία της Χώρας, το πελατειακό κράτος, τις στρεβλώσεις και παθογένειες του συστήματος, δεν μίλησαν έγκαιρα για τον επερχόμενο κίνδυνο.
Κατανοούμε πως ιδίως σήμερα η αποστασιοποίησή μας και η μη συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία θα αποτελέσει έμμεση επιβράβευση του ενός εκ των δυο μονομάχων του δικομματισμού, που την επαύριο των εκλογών έχοντας εξασφαλίσει νόθα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα πανηγυρίζει και θα ζητά να εφαρμόσει δίχως αντιστάσεις το αντιλαϊκό του πρόγραμμα.
Μετά την αρχική οργή και αγανάκτηση για όσα βιώνουμε τα δύο τελευταία χρόνια, αξιώνουμε πλέον πολιτικό λόγο και πολιτικούς:
·         με υπευθυνότητα και εντιμότητα
·         ήθος, ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια
·         ρεαλιστικές προτάσεις για διέξοδο από το πολιτικό πρόβλημα και την οικονομική κρίση. 

                                                                  Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
Δικηγόρος – Γραμματέας Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: