Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

δελτία τύπου


Ανακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη στάση της Τουρκίας

tourkiaevrwpiΗ τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις και πρακτικές κατά του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα έρευνας για ενεργειακούς πόρους εντός της νόμιμα ορισμένης Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ), γεγονός που προοιωνίζεται τη στάση της σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει αντιστοίχως στον ορισμό της ελληνικής ΑΟΖ.
Περισσότερα...

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης και τις επιχορηγήσεις των κομμάτων.

Οι έλληνες βουλευτές είναι βουλευτές μιας χώρας που η κοινωνία της δεινοπαθεί. Πρέπει να μειωθεί αποφασιστικά η βουλευτική αποζημίωση και να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή στις επιτροπές της βουλής. Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι έλληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα. Πρέπει να περικοπεί δραστικά η κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. Οι περικοπές αυτές είναι βέβαιον ότι δεν αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Έχουν, όμως, έντονο το συμβολισμό για μια κοινωνία που στενάζει από τα βάρη.

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με θέμα «Φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων στην Ελβετία»

elbetikestrapesesΗ ανάγκη της φορολόγησης ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες κατά το πρότυπο των διακρατικών συμφωνιών, τις οποίες έχει συνάψει η Ελβετία με τη Γερμανία και την Μ. Βρετανία για την επιβολή φόρου διακράτησης στις καταθέσεις υπηκόων τους, αναδείχθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα τη φορολόγηση των ελληνικών κεφαλαίων στην Ελβετία. Με βάση τις διακρατικές αυτές συμφωνίες, το ελβετικό Υπουργείο Οικονομικών θα αποδίδει στις ως άνω χώρες ετήσιο φόρο διακράτησης.
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: