Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ημοκρατική Αριστερά : Παραιτήθηκαν των αποζημιώσεων για τις επιτροπές


ΤΕΤΆΡΤΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Δημοκρατική Αριστερά : Παραιτήθηκαν των αποζημιώσεων για τις επιτροπές

 ΒΗΜΑ, 28.9.11
Παραιτήθηκαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν για της συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής (η αμοιβή έχει φτάσει μετά από τις μειώσεις από τα 300 στα 150 ευρώ καθαρά). Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικοαναφέρουν:
«Κύριε Πρόεδρε
Σας κάνουμε τη δήλωση ότι παραιτούμαστε από την αποζημίωση για τη συμμετοχή μας στις επιτροπές της Βουλής.
Οι βουλευτές: Φώτης Κουβέλης, Θανάσης ΛεβέντηςΝίκος Τσούκαλης,Γρηγόρης Ψαριανός».
 Η κίνηση αυτή της ΔΗΜΑΡ η οποία είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Φ. Κουβέλη με δηλώσεις του στον «ΒΗΜΑ FM», γίνεται με στόχο «την αντιστοίχηση στις συνθήκες λιτότητας των Ελλήνων πολιτών», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σε άρθρο του, εξάλλου, ο κ. Κουβέλης τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης «όπως έχει συμβεί με τους μισθούς όλων όσοι πληρώνονται από το δημόσιο». Επίσης ζητεί την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης: «Είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές της βουλής. Αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες και την κοινωνία η λεγόμενη διπλή σύνταξη και πρέπει να καταργηθεί. Οι βουλευτές πρέπει να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι έλληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα», αναφέρει.

Επίσης ζητεί την δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα. «Την ώρα που η κοινωνία στενάζει δεν μπορεί να μοιράζει η πολιτεία αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των κομμάτων, χωρίς, μάλιστα, να γνωρίζει κανείς, πλην ελαχίστων, πώς αξιοποιούνται αυτά τα χρήματα», επισημαίνει ο κ. Κουβέλης.

Και διευκρινίζει ότι: «Είναι προφανές ότι οι αλλαγές αυτές δεν θα επιλύσουν το δημοσιονομικό προβλήματα της χώρας, ούτε αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Έχουν, όμως, έντονο το συμβολισμό για μια κοινωνία που στενάζει από τα βάρη. Θα δείξουμε στην πράξη σε όλη την κοινωνία ότι οι έλληνες βουλευτές δεν αποτελούν μια ξεχωριστή και ΄΄καλοφυλαγμένη νησίδα΄΄ σε μια χώρα που βουλιάζει».

Στην κατεύθυνση αυτή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς «δεν προτίθενται να κάνουν χρήση των προνομίων τους», δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών βουλευτών για την προώθηση των αλλαγών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: