Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ                        ΔΡΑΜΑ  20.7.2012
         Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ

Για άλλη μια φορά επανήλθαν δια στόματος του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής  Αλλαγής Ασημάκη Παπαγεωργίου τα σενάρια για αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της Δράμας.
Τόσο όμως οι αρχές, φορείς και εκπρόσωποι της Δράμας όσο και η τοπική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία έχουν ταχθεί εδώ και δεκαετίες απολύτως αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη.
Στο παρελθόν οι Δραμινοί καταφέραμε να ακυρώσουμε κάθε τέτοια σκέψη και προοπτική και είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα πράξουμε και τώρα.
Μπορούμε με συστράτευση όλων και κοινούς αγώνες να το πετύχουμε και πάλι.
Η εύφορη πεδιάδα της Δράμας και η προστασία του περιβάλλοντός μας είναι πολύτιμα για τη ζωή και το μέλλον μας. Δεν τα διαπραγματευόμαστε. Δεν ανταλλάσσονται με την προοπτική μιας ρυπογόνας, ελάχιστα ελκυστικής και προσοδοφόρας αναπτυξιακής προοπτικής, που στο όνομα ελάχιστων θετικών θα καταστρέψει την ιδιαίτερη πατρίδα μας για δεκαετίες.
Η ΔΗΜΑΡ Δράμας είναι απολύτως αρνητική σε μια τέτοια εξέλιξη.
Ήδη έχουμε έλθει σε επαφή για το θέμα αυτό με την Οικολογική Κίνηση, Βουλευτές και Αρχές της Περιφερειακής μας Ενότητας για να συντονίσουμε τις δράσεις μας.
Θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Αγώνα κατά των Λιγνιτών για να συζητήσει το ζήτημα.
Τέλος ήδη έχουμε επαφή με Βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, αρμόδιους για τα θέματα του ΥΠΕΚΑ και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου στελέχη της ΝΕ Δράμας θα έχουν στην Αθήνα συνάντηση και με τον Πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, τον οποίο και θα ενημερώσουν σχετικά.

                                                                                    Το Γραφείο Τύπου