Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Φώτης Κουβέλης: Θα εργαστούμε για την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων


Φώτης Κουβέλης: Θα εργαστούμε για την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων

07/07/2012


Πρόσθεσε στο FacebookΠρόσθεσε στο DeliciousΠρόσθεσε στο NewsvineΠρόσθεσε στο Twitter
%CE%A6%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82%3A+%CE%98%CE%B1+%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD+%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD
Θα εργαστούμε για την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, για την ανανέωση και κοινωνική διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ανέφερε για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Η συνεργασία των τριών πολιτικών ρευμάτων δεν ακυρώνει την διάκριση αριστεράς-δεξιάς αλλά η αντιπαράθεση αριστεράς-δεξιάς δεν πρέπει να γίνεται πλέον ως συνέχιση του εμφυλίου, είπε ακόμη ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη "τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να διαμορφώσουμε ένα πολιτικό σύστημα πιο δημοκρατικό, διαφανές και ανανεωμένο".
Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να είναι πλήρης η ενημέρωση όλων των θεσμικών παραγόντων του τόπου για το που πάμε.
Η απόφαση συμμετοχής μας στην κυβέρνηση δεν ήταν αβασάνιστη, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι το πλαίσιο διακυβέρνησης στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης είναι και προοδευτικό και ρεαλιστικό.

"Στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο θέσαμε στόχους τετραετίας. κάποιοι θα προωθηθούν άμεσα σε διαπραγμάτευση και άλλοι σε δεύτερη φάση", είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις, τη σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

Είμαστε το κόμμα εκείνο που αποτελούμε την αδέσμευτη δύναμη επαναδιαπραγμάτευσης, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τροϊκα θα είναι συνεχής και σκληρή.

Η απαλλαγή από το βάρος του Μνημονίου δεν σημαίνει επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Ο λαός κάνει θυσίες που πρέπει να πιάσουν τόπο, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ολόκληρη η ομιλία του Φώτη Κουβέλη στη Βουλή