Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 18.10.12


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ                  ΔΡΑΜΑ 17/10/12

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 18.10.12

Η χώρα μας ζει πλέον δραματικές στιγμές. Βιώνουμε την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολεμικής μας ιστορίας.
Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας φαίνεται πως οδηγούνται σε κατάρρευση και αποτυχία, με υπαιτιότητα της τρόϊκας που την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή θέτει ζητήματα που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτά από μια κοινωνία που έχει εξαντλήσει τα όρια της.
Πέρα από τα παιχνίδια που σαφώς παίζονται στις πλάτες του λαού μας, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι κινδυνεύουμε με οικονομική ασφυξία. Εκεί ποντάρουν και οι τροϊκανοί πιστεύοντας πως θα υποκύψουμε, γιατί δεν έχουμε περιθώρια άλλης επιλογής.
Σήμερα λοιπόν εκείνο που μας απομένει είναι -ενωμένοι όλοι σαν μια γροθιά- να συμμετάσχουμε στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ , ΓΕΣΕΒΕ  και επιστημονικών Συλλόγων, να παραλύσουμε τη χώρα και να βροντοφωνάξουμε πως δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς.
Η Κυβέρνηση οφείλει να εισακούσει και μεταφέρει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση και αξιοποιώντας την να απαιτήσει πολιτική και οριστική πλέον λύση για το Ελληνικό αλλά και πανευρωπαϊκό πλέον πρόβλημα χρέους που κινδυνεύει να οδηγήσει σε διάλυση όλη την ευρωζώνη.  
Καλούμαστε ως κοινωνία και ως χώρα να αποφασίσουμε για την τύχη και το μέλλον μας, για το αύριο των παιδιών μας. Έχοντας επίγνωση των κινδύνων από μια διακοπή της χρηματοδότησης μας, οπότε και θα απαιτηθεί να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας την κατάσταση, θα πρέπει οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, αλλά και καθένας μας ξεχωριστά, να αναλογιστούμε το παρόν και το μέλλον μας και να πάρουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση στο αδιέξοδο που διαφαίνεται.
Η ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΡΑΜΙΝΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.
                                                                                                Το Γραφείο Τύπου,