Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Η ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014
Η ΔΗΜΑΡ ΔΡΑΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ

Εν όψει των επόμενων δημοτικών εκλογών ξεκίνησαν ήδη διεργασίες στην τοπική κοινωνία της Δράμας. Παρά το γεγονός ότι αυτές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2014 ξεκίνησαν ήδη σχετικές συζητήσεις, διοργανώνονται ανοιχτές συγκεντρώσεις, αναδύονται νέες παρατάξεις, αυτοδιοικητικά στελέχη και πολιτικές δυνάμεις διερευνούν τα νέα δεδομένα.
Κατά κοινή εκτίμηση το αυτοδιοικητικό τοπίο και ιδιαίτερα όσον αφορά το Δήμο Δράμας παραμένει ρευστό και ασαφές, τόσο όσον αφορά τις εξελίξεις στον «κεντροδεξιό χώρο» («ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ»), όσο και στον ανερχόμενο πολιτικά και ίσως και αυτοδιοικητικά χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ως δεδομένη την εκ νέου συμμετοχή στις εκλογές της παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» του Κ. Σούτου. Σε κάθε περίπτωση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ξεκαθάρισμα του τοπίου, δηλαδή όταν θα διαμορφωθούν τελικά οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν το Δήμο Δράμας.
Η Δημοκρατική Αριστερά Δράμας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισε να συμπράξει εκλογικά με τη δημοτική παράταξη «ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κυριάκο Χαρακίδη. Πίστεψε ότι είχε έλθει η ώρα μέσα από μια πολυσυλλεκτική παράταξη να αλλάξει η επί δεκαέξι χρόνια προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να έχει ο Δήμος μας άλλες προοπτικές. Δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, καθώς η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ήταν ο νικητής των εκλογών. Η ΔΗΜΑΡ Δράμας εξέλεξε ένα Δημοτικό Σύμβουλο (Χρήστος Φουτσιτζής), ενώ στελέχη της συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔ και της ΔΕΚΠΟΤΑ ήδη ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (Άννα Καρασαββίδου και Χρήστος Χατζηγεωργίου).
Εδώ και δύο χρόνια η ΔΗΜΑΡ Δράμας τόσο με τα παραπάνω στελέχη της, όσο και ως πολιτική οργάνωση, παρέχει κριτική υποστήριξη στην παρούσα Δημοτική Αρχή, προωθώντας αρχές και προτάσεις της για αξιοκρατία και διαφάνεια, ελάφρυνση των πολιτών από βάρη και τέλη, δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας με συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα. Η συνεργασία δεν ήταν πάντα ανέφελη. Υπήρξαν και  διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες σε συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία και αναδείξαμε δημόσια όπως το θέμα του Συνηγόρου του Δημότη και το  Πρόγραμμα δράσης της ΔΕΚΠΟΤΑ.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή συμπληρώνει σε λίγο δύο χρόνια ζωής. Η ΔΗΜΑΡ Δράμας προγραμματίζει για την Άνοιξη του 2013 ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα συζητήσουμε αναλυτικά με τα μέλη και τους φίλους μας για το έργο της Δημοτικής Αρχής,  τα συν και τα πλην της θητείας της.
Ο απολογισμός του έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής και το ξεκαθάρισμα του τοπίου με τη διαμόρφωση των νέων δεδομένων και των παρατάξεων, που τελικά θα διεκδικήσουν το Δήμο Δράμας, θα συνεκτιμηθούν, έτσι ώστε η Γ.Σ. της ΔΗΜΑΡ Δράμας με δημοκρατικό τρόπο να καταλήξει στο τι θα πράξει στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

                                                                                    Δράμα  30/10/12
                                                                                    Το Γραφείο Τύπου