Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

δελτία τύπου ΔΗΜΑΡ

ΘΕΜΑ :
Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τις αλλαγές που προτείνει η τρόικα στα εργασιακά


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχτεί τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις. 
Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας. 
ΘΕΜΑ :
Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την παρεμπόδιση της διαδικασίας εκλογής των συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ

Ο τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ αποδοκιμάζει απερίφραστα την παρεμπόδιση της διαδικασίας εκλογής των συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ. Για άλλη μια φορά οργανωμένες μειοψηφίες παρεμποδίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων επιβάλλοντας με τη βία τη δική τους άποψη. Απαξιώνουν έτσι τη δημόσια εκπαίδευση και ταυτόχρονα διευκολύνουν με τη στάση τους την επικράτηση της βίας και της ανομίας στα ΑΕΙ.


ΘΕΜΑ :
Συνάντηση αντιπροσωπείας Νέων της ΔΗΜΑΡ με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια.

Επίσκεψη στην κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία Νέων της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενη από τα μέλη της γραμματείας των Νέων, Χρόνη Διαμαντόπουλο,Κική Πετρίτη και Άρη Πολλάτο.  Στη συνάντηση με τον διοικητή του Οργανισμού, Ηλία Κικίλια ενημερώθηκαν για τις υφιστάμενες και σχεδιαζόμενες δράσεις του ΟΑΕΔ αλλά και κατάθεσαν προτάσεις για την άμεση δημιουργία έως 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. 

Αμέσως μετά  ο Χρόνης Διαμαντόπουλος  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχει άμεση ανάγκη για την αναβάθμιση των δράσεων υποστήριξης της απασχόλησης των νέων. Προτείναμε ένα πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, ηλικίας έως 35 χρονών σε κοινωνικές επιχειρήσεις όπως μουσεία, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, κα. έως 12 μήνες, για την στήριξη του πολιτισμού και της κοινωνικής οικονομίας. Η χρηματοδότηση της δράσης θα γίνει αποκλειστικά από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και φορέας υλοποίησης θα είναι ο ΟΑΕΔ και οι κοινωνικές επιχειρήσεις.»