Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Παρουσιάστηκε το εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ «Ποδήλατο και Κίνηση»


Παρουσιάστηκε το εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ «Ποδήλατο και Κίνηση»

Το εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ «Ποδήλατο και Κίνηση» παρουσίασε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης σήμερα 01-03-2013.
Το ποδήλατο τα παιδιά το χρησιμοποιούν ως παιχνίδι και οι μεγαλύτεροι ως μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας. Εμείς το βλέπουμε ως πρόκληση και ευκαιρία.
Το εθελοντικό πρόγραμμα «ποδήλατο και κίνηση» έχει στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου αλλά και της επαναχρησιμοποίησης μετά την επισκευή τους από το Δήμο μας των εγκαταλελειμμένων ή χαλασμένων που έχουμε όλοι στα σπίτια μας.
Με το πρόγραμμα «Ποδήλατο και Κίνηση» πρωτοπορούμε συγκεντρώνοντας εγκαταλελειμμένα ή χαλασμένα ή ποδήλατα που δεν τα χρειαζόμαστε από όλη την Δράμα στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας. Στην συνέχεια μια ομάδα εθελοντών θα διορθώνει κάθε υπάρχον πρόβλημα αυτών των ποδηλάτων.
Οι δημότες μπορούν είτε να επικοινωνούν με το τμήμα καθαριότητας στο τηλέφωνο 2521022263 για περισυλλογή του ποδηλάτου που δεν χρειάζονται είτε μπορούν οι ίδιοι από μόνοι τους να το παραδίδουν στο αμαξοστάσιο του Δήμου από τις 07.00 μέχρι τις 13.00 το οποίο βρίσκεται απέναντι από το πρώην Στρατόπεδο Ανδρικάκη.
Από τα αποσυρόμενα ποδήλατα όσα θα χαρακτηριστούν κατάλληλα θα επισκευαστούν από εθελοντικές ομάδες Δραμινών και στην συνέχεια θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης μας για χρήση όλων των πολιτών. Όσα θα κρίνονται ακατάλληλα για επισκευή και χρήση θα αποστέλλονται για ανακύκλωση.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, θα διαθέτουμε στους συνδημότες μας τα επαναχρησιμοποιημένα ποδήλατα κοινής χρήσης. Οικολογικά και ανέξοδα μέσα μετακίνησης μέσα στην πόλη μας που θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθειά μας για μία περιβαλλοντικά αναβαθμισμένη Δράμα. Μια Δράμα με λιγότερα αυτοκίνητα και μειωμένους ρύπους καυσαερίων.
Με τα εγκαταλελειμμένα ή χαλασμένα ποδήλατα να φτάνουν ήδη σε έναν μεγάλο αριθμό στην πόλη μας, η ανακύκλωση μέσω της επαναχρησιμοποίησης τους δίνει τη λύση προσφέροντας μια δεύτερη ευκαιρία στα ποδήλατα που αντί να οδηγηθούν στα σκουπίδια μπορούν να χαρίσουν διασκέδαση και χαρά σε παιδιά και ενήλικους.
Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια αυτή του Δήμου μας, θα αγκαλιαστεί από τους δημότες καθώς η διεύρυνση της χρήσης του ποδηλάτου θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής της πόλης μας. Οι σύντομες μετακινήσεις μέσα στην πόλη μπορούν να γίνονται ευκολότερα με τη χρήση του ποδηλάτου. Και όλοι κερδίζουν. Οι ποδηλάτες κερδίζουν χρόνο και χρήματα και οι υπόλοιποι πολίτες, καθώς διεξάγεται γρηγορότερα και χωρίς μποτιλιαρίσματα η κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων. Η χρήση του ποδηλάτου ως διαδεδομένου μέσου μεταφοράς εφαρμόζεται εδώ και πολύ καιρό στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου μας ενθαρρύνοντας τη χρήση μέσων μετακίνησης φιλικών προς το περιβάλλον.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όσους συνδημότες μας θα συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια μας αλλά και όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα, ιδιαίτερα τους συνδημότες μας που συμμετέχουν στην «πρωτοβουλία πεζών – ποδηλατών Δράμας» και τους καθηγητές και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ – 1ου ΣΕΚ Τομέα Ηλεκτρονικών και Οχημάτων. Ο Δήμος Δράμας με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, καλεί τους Δημότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να κάνουν την ιδέα πράξη. Η συνεχής αλλαγή της πόλης μας προς το καλύτερο σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσει να γίνεται παρ’ όλη την οικονομική δυσπραγία. Γιατί για μας οι οικονομικές συγκυρίες αποτελούν πρόκληση και όχι τροχοπέδη στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των Δραμινών».