Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Ανοιχτή πρόσκληση Κουβέλη ενόψει Ευρωεκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο 35χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, νέος γενικός γραμματέας της ΔΗΜΑΡ -Ανοιχτή πρό

Ο 35χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, νέος γενικός γραμματέας της ΔΗΜΑΡ -Ανοιχτή πρόσκληση Κουβέλη ενόψει Ευρωεκλογών

11.01.2014 14:46
Το νέο της γενικό γραμματέα εξέλεξε η ΔΗΜΑΡ και η έκπληξη έγινε από την πλευρά του Φώτη Κουβέλη, καθώς εμπιστεύτηκε τη θέση στον 35χρονο Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Ο νεαρός γεωπόνος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, προσωπιή επιλογή του Φώτη Κουβέλη, καθώς ο Σάκης Παπαθανασίου που φερόταν ως υποψήφιος απέσυρε το όνομά του.
Ο 35χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την Ημαθία, Υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΔΗΜΑΡ και πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εκλεγεί στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ πάντως φαίνεται να ακολουθεί το μοντέλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με νεαρούς γραμματείς όπως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Νίκος Ανδρουλάκης αντίστοιχα
Ομιλία Φώτη Κουβέλη

«Το πραγματικό δίλημμα των Ευρωεκλογών δεν είναι εντός η εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πραγματικό δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
Το πραγματικό δίλημμα, πρόσθεσε, είναι το πώς θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα. «Οι Ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απηύθυνε πρόσκληση «σε όλες τις πολιτικές κινήσεις, ομάδες και πρόσωπα που θέλουν να συμπαραταχθούν σε μια ισότιμη σχέση μαζί μας να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στις απαραίτητες πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, για τη συγκρότηση ενός νέου σχηματισμού που θα κατέβει στις Ευρωεκλογές και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτή μια προοδευτική πολιτική».
Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως το ζητούμενο είναι η αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. «Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μας μήνυμα, αυτή είναι η μάχη που δίνουμε», είπε.
Ανέφερε επίσης ότι η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να αναδειχθεί η ανάγκη για μεγαλύτερες και ισχυρότερες παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κρίσης και για αλλαγή των προγραμμάτων προσαρμογής. Πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να προετοιμαστεί μια συνολική λύση που θα καταστήσει βιώσιμο οικονομικά και κοινωνικά το ελληνικό χρέος».
Πρόσθεσε ακόμη ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής πολιτικής πρέπει να συνεχιστεί, αλλά όχι με τον ίδιο αδιέξοδο τρόπο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης στην αναμενόμενη, τις επόμενες εβδομάδες, άφιξη των μελών της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διερευνά τις ενέργειες της τρόικας και την εφαρμογή των Μνημονίων, λέγοντας ότι είναι μια δυνατότητα για να αναδειχθούν οι παραλείψεις, τα λάθη, το μεγάλο κοινωνικό κόστος, αλλά κυρίως τα αδιέξοδα της πολιτικής της μονόπλευρης, άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται και ζήτησε την αλλαγή του προγράμματος προσαρμογής.
Χαιρέτησε, μάλιστα, τη δήλωση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ότι «η κατάργηση της τρόικας θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική νίκη για την ελληνική Προεδρία».
Σχετικά με τον νέο γύρο διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες με τους πιστωτές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων, οριζόντιων ή στοχευμένων, να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας και να διεκδικήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με χρηματοδότηση κατά 30% των δράσεων για την αποκατάσταση των κοινωνικών συνεπειών», ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η θέση της τρόικας για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.


Πηγή: Ο 35χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, νέος γενικός γραμματέας της ΔΗΜΑΡ -Ανοιχτή πρόσκληση Κουβέλη ενόψει Ευρωεκλογών | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/138436#ixzz2q7ynQ3Fs