Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει, η Ν.Δ. αυξάνει τις δυνάμεις της και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κρατάνε τις δυνάμεις τους με αυξητική τάση. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα πλην της συνεργασίας Δράσης-Δημιουργίας Ξανά καταποντίζονται από τα εκλογικά τους ποσοστά.
Η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να αυξήσει την εκλογική της δύναμη αν δεν τοποθετούνταν συγκεκριμένα σε διάφορα ζητήματα όπως:
Η ΔΗΜΑΡ συμφωνεί με τη μείωση του δημόσιου τομέα (μία πρόσληψη για κάθε δέκα συνταξιοδοτήσεις)
Η ΔΗΜΑΡ συμφωνεί με τη μείωση των δαπανών υγείας ( τέρμα στο πάρτι με τα φάρμακα και τις αδιαφανείς προμήθειες των νοσοκομείων).
Η ΔΗΜΑΡ συμφωνεί με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων ( με όρους και προϋποθέσεις).
Η ΔΗΜΑΡ προτείνει συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχολείων, κέντρων υγείας..που δημιουργήθηκαν χωρίς σχέδιο ή εξυπηρετώντας πελατειακές λογικές (κέντρα υγείας που απέχουν 10 λεπτά το ένα από το άλλο μπορούν να συγχωνευτούν)
Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε 29 άρθρα του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση (αν ήθελε θα μπορούσε να το καταψηφίσει όλο και να έχει τη συμπαράσταση όλων φοιτητών και καθηγητών).
Η ΔΗΜΑΡ λέει ότι δεν γίνεται να ασκείται κοινωνική πολιτική με δανεικά ( τυφλοί στα Επτάνησα κλπ)
Η ΔΗΜΑΡ λέει ότι πρέπει να μπει πλαφόν στους μισθούς του δημοσίου.
Η ΔΗΜΑΡ ζητά να επαναπροωθούνται στις χώρες τους οι μετανάστες που δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο.
Η ΔΗΜΑΡ συμφωνεί στη μείωση του κράτους μέσω ιδιωτικοποιήσεων σε τομείς που δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια και την κοινωνική πρόνοια ( καζίνο Πάρνηθας).
Η ΔΗΜΑΡ λέει επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 450 Ευρώ τη στιγμή που το ΚΚΕ π.χ. ζητά 1200 Ευρώ.
Η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ της κατάργησης δημόσιων οργανισμών που δεν έχουν αντικείμενο και στήθηκαν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.
Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με τη λογική κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο, κάθε πόλη και στρατόπεδο.
Η ΔΗΜΑΡ ζητά την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη μείωση των μισθών τη στιγμή που άλλες αριστερές δυνάμεις ζητούν την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1400 ΕΥΡΩ.
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλες "ευκαιρίες" για τη ΔΗΜΑΡ που θα μπορούσε να έχει πιο πιασάδικες, πιο "φιλολαϊκές " ή καλύτερα πιο λαϊκιστικές θέσεις για να πάρει περισσότερες ψήφους.
Μα καλά θα μου πείτε με τέτοιες θέσεις περιμένετε να σας στηρίξουν οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι ταξιτζήδες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, ......
Δεν λέμε όμως μόνο αυτά λέμε για μείωση του κόστους δημοκρατίας κατά 50%, λέμε για μείωση των στρατιωτικών δαπανών, λέμε για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των ελεύθερων επαγγελματιών που ξεφεύγουν από την είσπραξη του ΦΠΑ, των επιχειρήσεων που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους...
Επίσης λέμε να ελεγχθούν όλοι όσοι κατείχαν κυβερνητική ή διοικητική θέση και αν δεν συνάδει η περιουσία τους με τη θέση τους να κατασχεθεί.
Λέμε επίσης να υπάρχει στο δημόσιο τομέα αξιολόγηση και κοινωνική λογοδοσία!!!
Ε!!! Με αυτές τις θέσεις στην Ελλάδα ψήφο πλειοψηφία δεν πρόκειται να αποκτήσετε..
Η απάντησή μας είναι ότι η Αριστερά επιτέλους πρέπει να βάλει το δάχτυλο στην πληγή. Πάρουμε δεν πάρουμε ψήφους δεν θα είμαστε εμείς που θα υπερασπιστούμε τον κ. Φωτόπουλο της ΔΕΗ αν δεν έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα όσα τους καταγγέλλουν ούτε σε οποιαδήποτε συντεχνία ή συνδικαλιστικό φορέα ή σύνδεσμο βιομηχάνων και εφοπλιστών οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν προνομιακές σχέσεις και έχτισαν επαχθείς συμφωνίες εις βάρος του ελληνικού λαού.
Αν θέλουν ας μας ψηφίσουν κι αν δεν θέλουν ας μην μας ψηφίσουν, εμείς το χρέος μας απέναντι στο λαό το κάνουμε μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας.
Αυτή είναι η αριστερά της ευθύνης, αυτή είναι η αριστερά που μπορεί να είναι χρήσιμη, αυτή είναι η σύγχρονη αριστερά.
Η επιλογή δική σας.
Χρήστος Χατζηγεωργίου μέλος της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ