Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση ψηφοδελτίου ΔΗΜΑΡ Δράμας



Η ΔΗΜΑΡ Δράμας ανακοινώνει ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των Δραμινών πολιτών με το ίδιους υποψηφίους που είχε και στις προηγούμενες εκλογές καθώς πιστεύει ότι το ψηφοδέλτιό της ήταν πετυχημένο και αναδεικνύει την ανανέωση της πολιτικής. 
Οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ Δράμας μέσα σε ένα πνεύμα ενότητας, συλλογικότητας  και συνεργατικότητας πέτυχαν να δείξουν στο δραμινό λαό πώς διεξάγεται ένας αγώνας μεταξύ συνυποψηφίων. Δίχως χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, δίχως παραγοντισμούς, δίχως ατομικισμούς, έδωσαν όλοι μαζί τον αγώνα και όλοι μαζί πέτυχαν το γνωστό αποτέλεσμα του 6%.
Αποφασίσαμε να τους δώσουμε ξανά την εμπιστοσύνη μας, να τους επιβραβεύσουμε για τις προσπάθειές τους και τους ζητάμε για άλλη μια φορά να επιδείξουν την ίδια ενεργητικότητα και το ίδιο ήθος ώστε να επιτύχουμε ακόμη πιο καλά αποτελέσματα.
Δύο γυναίκες και τρεις  άνδρες, εκπροσωπώντας όλο το φάσμα των ηλικιών, διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, προερχόμενοι σχεδόν όλοι από προσφυγικές οικογένειες, πετυχημένοι στο χώρο τους και με έντονη δράση στα κοινά, και με καταγωγή όλων τους από χωριά της Δράμας (Κουδούνια, Καλός Αγρός, Σιταγροί, Ανδριανή) αποτελούν το πρόσωπο της ΔΗΜΑΡ στο Νομό Δράμας.
Ένα πρόσωπο καθαρό και ειλικρινές που προβάλλει την αριστερά που είναι υπεύθυνη, χρήσιμη και πάνω από όλα ρεαλιστική, ορθολογική και  που προτάσσει το εθνικό και όχι το μικροκομματικό συμφέρον.
Καλούμε τους Δραμινούς και τις Δραμινές να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ γιατί όπως είπε και ο πρόεδρός μας Φώτης Κουβέλης:
 Είδε και έμαθε πολλά ο λαός μας αυτές τις πυκνές σε εξελίξεις ημέρες. Είδε τα δυο βασικά συνθήματα με τα οποία έφτασαν στις κάλπες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την μια και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, να καταρρέουν  μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα. Η  πιστή, μέχρι κεραίας, εφαρμογή του μνημονίου οδήγησε σε συρρίκνωση τη  ΝΔ και σε συντριβή το ΠΑΣΟΚ, τους υπαίτιους και ένοχους της κατάστασης της χώρας. Η μονομερής καταγγελία του μνημονίου και η προσδοκία επαναφοράς των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιτυχία αλλά τώρα – όπως συμβαίνει πάντα με τα ψεύτικα  λόγια  – οδηγεί την ηγεσία του από την μια αντίφαση στην άλλη και από την μια υπαναχώρηση στην άλλη.
            Ουσιαστικά όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τους ρεαλιστικούς στόχους που θέσαμε προεκλογικά και το δίπολο που με συνέπεια υποστηρίξαμε: δηλαδή παραμονή της χώρας στο ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση από τις δυσμενείς επιπτώσεις του μνημονίου. Θυμίζουμε στους Έλληνες πολίτες ότι τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι αυτά τα πράγματα – δηλαδή η σταδιακή αποδέσμευση – δεν  γίνονται ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε την θέση μας μειωμένης ριζοσπαστικότητας. Τώρα όλοι έρχονται στα λόγια μας. Και οι πολίτες μας εμπιστεύονται, όλο και περισσότερο, γιατί εμείς ούτε τους οδηγήσαμε σε παθητική στάση ούτε τους καλλιεργήσαμε ψευδαισθήσεις. Τους είπαμε την αλήθεια .